'Disfressa el teu espai' premia Casal dels Infants, Colectic i el casal infantil del Centre Cívic Drassanes

Colectic-comunitari
El guarniment fet a l'Espai Jove de la cooperativa Colectic, guanyador del segon premi del concurs 'Disfressa el teu espai'. Font: Colectic
El guarniment fet a l'Espai Jove de la cooperativa Colectic, guanyador del segon premi del concurs 'Disfressa el teu espai'. Font: Colectic

'Disfressa el teu espai' premia Casal dels Infants, Colectic i el casal infantil del Centre Cívic Drassanes

Colectic-comunitari

Resum: 

El concurs de guarniments en el marc de la Ravalstoltada del barri del Raval de Barcelona es consolida més enllà de la pandèmia.

"Volíem penjar tot de flors fetes amb oueres, però va acabar sent un arbre", explica Ana P., de l'equip educatiu de la cooperativa Colectic. Han guanyat el segon premi al concurs de guarniment 'Disfressa el teu espai' organitzat pel servei de dinamització comunitària de l'espai públic en el marc de la Ravalstoltada, la festa de Carnestoltes del barri del Raval de Barcelona

El primer premi ha sigut per al Casal dels Infants del carrer Reina Amàlia i, en el segon lloc, hi ha empat amb el casal infantil del Centre Cívic Drassanes.

El concurs va començar en plena pandèmia per animar la gent i donar alegria en un moment en què no es podia desfilar, explica Elisenda Guardiola, responsable del projecte. La rua va tornar, però "per què no mantenir-lo?", es va preguntar Guardiola: "Decorar els espais fa festa".

Des de la cooperativa Colectic, s'hi van posar amb el grup de joves i van descobrir habilitats que desconeixien. "El Sarabjib va de mostrar habilitats resolent situacions en tant al pes, a l'estructura, a com havia de ser la construcció dels elements, fins al punt que aquells dies l'anomenàvem l'arquitecte", comenta Arnau R. S., també de l'equip educatiu.

També l'Iker, que va fer algunes de les branques de l'arbre, construït amb paper de diari i altres materials reciclats. "Jo no sabia com havia de ser i, a mesura que l'Arnau em van anar guiant, ho vaig entendre. No em pensava que quedaria tan bé", diu l'Iker, que explica que el premi li suposava "pressió i il·lusió a parts iguals". Més enllà del guardó, el procés "va ser divertit" i el va ajudar a focalitzar-se, afirma.

Sobretot subratllen que ha sigut un moment per "desconnectar de les pantalles, treballar amb les mans i compartir estones mentre xerràvem de la vida".

A la recerca de joves tecnòlogues

Al grup de joves hi fan tota mena d'activitats relacionades amb la tecnologia com xarxes socials, vídeo, fotografia, pòdcasts, impressió 3D i robòtica, alhora que faciliten eines i dinàmiques per a l'autoorganització del grup. Sempre cerquen jovent interessat a participar en l'espai, s'adapten als seus interessos i estan obertes a propostes. "Per exemple, saps cantar, rapeges, i no saps on gravar-te? Vine!", proposa Pérez.

La participació del veïnat

Des del servei de dinamització comunitària de l'espai públic, avisen que les entitats poden anar preparant-se per guarnir els seus espais l'any vinent. Però fan autocrítica pel que fa a la participació de les associacions de veïnes i els comerços, que no han participat finalment del concurs. Guardiola creu que han anat tard amb la difusió i es proposa el repte de fer créixer la participació: "A veure si s'animen més categories".

Afegeix un comentari nou