Domingo Romero: “No sé si el voluntariat et canvia la vida, però sí la fa més feliç”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Josep Carbonell
Domingo Romero, treballador i membre del programa de voluntariat d'Aigües de Barcelona. Font: Domingo Romero
Domingo Romero, treballador i membre del programa de voluntariat d'Aigües de Barcelona. Font: Domingo Romero

Domingo Romero: “No sé si el voluntariat et canvia la vida, però sí la fa més feliç”

Autor/a: 
Josep Carbonell
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Parlem amb un treballador i voluntari d’Aigües de Barcelona per conèixer més sobre els programes de voluntariat corporatiu.

El voluntariat corporatiu va esdevenir una realitat a Aigües de Barcelona farà cosa de 3 anys, amb l’objectiu de reafirmar el compromís de la companyia amb el territori, la societat i el medi ambient.

Des de llavors, els diversos programes de voluntariat que s’han dut a terme han servit per fomentar la unió entre l’equip humà i per incrementar la motivació, satisfacció i implicació dels treballadors i treballadores.

Hem parlat amb el Domingo Romero, treballador i voluntari dels programes de voluntariat d’Aigües de Barcelona, per conèixer la seva experiència.

Com va sorgir la idea de formar part del programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona?

L'any 2017 va néixer a Aigües de Barcelona una nova xarxa (InnovAB), la qual albergava diferents grups de treball. Un d’ells era el voluntariat corporatiu, la idea era nova a la companyia i em va seduir des del començament.

Havies fet voluntariat anteriorment?

De jove, recollint firmes per a ONGs. Actualment col·laboro amb Espigoladors, una organització que lluita contra el malbaratament alimentari.

Quina tasca desenvolupes com a persona voluntària dins del programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona?

Formo part del comitè del voluntariat i realitzo algunes de les activitats que proposem al personal. Les relacionades amb la natura són les que més m'agraden, però també n’he fet d’altres.

Com s’organitza aquest programa de voluntariat? Com valores la implicació del personal de la companyia?

Les diferents demandes arriben al comitè mitjançant diferents canals, allà les valorem i passem per un arbre de decisions que vam crear des del mateix comitè per tal de filtrar les propostes.

La implicació entre el personal és total. El grup de voluntaris i voluntàries no es desanima i seguim endavant.

Des del teu punt de vista, amb quines dificultats es troben els companys/es de feina per poder participar-hi?

Un dels reptes que se’ns presenta és com podem arribar a tothom. La nostra companyia té diferents àrees i departaments. Això implica que la gestió de la comunicació sigui complexa, ja que els canals utilitzats pels diferents grups no són els mateixos.

Per què creus que les grans empreses han de seguir el model d’Aigües de Barcelona i apostar per programes de voluntariat?

Darrere de les paraules ‘gran empresa’ el que hi ha són persones que també desitgen col·laborar i ajudar a la societat a la qual pertanyen.

Els beneficis del voluntariat corporatiu són incomptables tant per l’empresa com per les persones treballadores. Permeten realitzar activitats que fomenten la solidaritat i l’esperit d’equip.

Què t’aporta fer voluntariat? Creus que t’ha canviat la vida d’ençà que en fas?

Et sents útil, poses el teu granet de sorra o, en el nostre cas, una petita gota per millorar les coses. Així que, no sé si te la canvia, però la fa més feliç.

Què li recomanaries als companys/es que no es decideixen a fer el pas?

Tothom que ha vingut a realitzar alguna acció de voluntariat ha sortit satisfet o molt satisfet. És una experiència molt enriquidora i gratificant. Som ‘gotes que sumen’ i ens agradaria que formessin part del nostre grup. Vols ser la següent gota?

Afegeix un comentari nou