Edició virtual de la carrera solidària TransPerfect Mountain Challenge

LaviniaNext
Autor/a: 
Ona Bachrach
La quarta edició de la cursa solidària se celebrarà del 14 de setembre al 31 d'octubre.  Font: Racetick
La quarta edició de la cursa solidària se celebrarà del 14 de setembre al 31 d'octubre. Font: Racetick
L'AFANOC destina totes les donacions de la cursa solidària a finançar el projecte de la Casa dels Xuklis. Font: AFANOC
L'AFANOC destina totes les donacions de la cursa solidària a finançar el projecte de la Casa dels Xuklis. Font: AFANOC
La Casa els Xuklis ofereix vint-i-cinc apartaments per famílies que han de desplaçar-se lluny de casa per rebre el tractament.  Font: AFANOC
La Casa els Xuklis ofereix vint-i-cinc apartaments per famílies que han de desplaçar-se lluny de casa per rebre el tractament. Font: AFANOC

Edició virtual de la carrera solidària TransPerfect Mountain Challenge

Autor/a: 
Ona Bachrach
LaviniaNext

Resum: 

Els fons recaptats es destinaran a la Casa dels Xuklis, la llar d'AFANOC que acull a famílies amb nens hospitalitzats per càncer.

La carrera solidària anual TransPerfect Mountain Challenge celebra la seva quarta edició amb un format virtual, oberta a participants de tot el món. La cursa està organitzada per TransPerfect i destina les donacions recaptades a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L'entitat invertirà els fons aconseguits a la Casa dels Xuklis, un allotjament que acull infants i adolescents amb càncer i les seves famílies mentre duren els tractaments.

Entre el 14 de setembre i el 31 d'octubre, les persones participants podran triar la ruta, el dia i l'hora en què volen fer la carrera, sempre que aquesta tingui un recorregut d'entre cinc i deu quilòmetres. També podran comparar el seu temps i les seves marques amb les d'altres corredors a través d'una aplicació mòbil.

A més, aquest any les proves d'orientació, amb rutes per caminar o córrer adaptades per fer-se en família, arribaran a diverses ciutats com Barcelona, Palma, Berlín i Kragujevac (Sèrbia).

Altres novetats de l'edició d'enguany són la creació de la tenda en línia #Dress4Change, que ofereix samarretes, gorres i dessuadores amb el logo de la TransPerfect Mountain Challenge, i el programa #Yoga4Change, que proposa classes de ioga, tant presencials com virtuals, impartides per professors voluntaris.

Al llarg de les tres edicions anteriors, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya ha arribat a recaptar 130.000 euros, gràcies a l'ajuda de TransPerfect. Des de l'entitat valoren molt positivament la seva col·laboració i destaquen la relació d'implicació que tenen amb la causa.

"Per a nosaltres TransPerfect és el millor exemple de com una empresa s'ha de relacionar amb una entitat social", apunten des d'AFANOC. "Valorem profundament que el vincle que tingui amb la causa no es converteixi en un fet puntual, sinó que tingui una continuïtat i estableixi una relació de confiança i solidaritat", afegeixen.


La casa dels Xuklis

L'AFANOC destina totes les donacions de la cursa solidària a finançar el projecte de la Casa dels Xuklis, una casa d'acollida amb vint-i-cinc apartaments per famílies que han de desplaçar-se lluny de casa per rebre el tractament.

"És un projecte que acull a les famílies en tots els sentits", expressen des de l'entitat, "no només és un sostre on poder passar els dies, sinó que és un espai de suport on tenen a disposició un equip multidisciplinari de professionals que cobreix les necessitats que van sorgint durant el procés oncològic".

D'altra banda, la llar té zones compartides amb l'objectiu de construir un espai on les famílies puguin compartir el seu dia a dia i crear vincles de suport. Tanmateix, els nens i les nenes poden conviure amb altres infants que es troben en la mateixa situació, i veure com les seqüeles i els efectes secundaris no són singularitats.

"Volem que les famílies només s'hagin d'ocupar d'estar al costat dels seus fills", sostenen des de l'entitat. "Si la família està tranquil·la, influeix en el procés que viu l'infant malalt", expliquen.

Afegeix un comentari nou