El 21 de gener es celebra el Dia Europeu de la Mediació

Colectic - Comunitari
La moderació, la negociació, la conciliació i l'arbitri formen part de la mediació Font: Generalitat de Catalunya
La moderació, la negociació, la conciliació i l'arbitri formen part de la mediació Font: Generalitat de Catalunya

El 21 de gener es celebra el Dia Europeu de la Mediació

Colectic - Comunitari

Resum: 

Al llarg de tot el mes de gener s'estan duent a terme actes i activitats per promocionar i divulgar la mediació a Catalunya. Diverses institucions i associacions han fet un manifest amb motiu d'aquesta diada.

La mediació és un sistema de gestió de conflictes que es basa en la voluntat de les persones que hi participen, el diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat. A partir de la moderació, la negociació, la conciliació i l'arbitri, la mediació permet progressar cap a una societat més madura i cohesionada.

Les activitats que s'organitzen amb motiu del Dia Europeu de la Mediació compten amb la participació de diverses entitats, col·legis professionals, ajuntaments, diputacions, universitats, etc. Pots consultar-les a partir del cercador de la pàgina web del Departament de Justícia de la Generalitat.

El manifest institucional expressa la voluntat de seguir treballant per promoure i difondre la mediació per part de les institucions signants. Afegeixen també que la mediació fa necessari un "canvi cultural que exigeix passar de l’enfrontament al diàleg que, per diferents raons, no ha estat la forma habitual de resoldre els conflictes a la nostra societat".

Una de les entitats que des de fa una dècada es mou en l'àmbit de la mediació és la cooperativa Gedi, que gestiona serveis i altres iniciatives que han estat pioneres en l’ús de la mediació com a resolució de conflictes. Des de fa 10 anys també duu a terme el projecte Escola mediadora, que vol sensibilitzar tota la comunitat educativa a través d’un catàleg de programes i activitats com ara la creació de punts de trobada, assessoraments, tallers i formacions.

Afegeix un comentari nou