El 25N no deixis d'informar-te, formar-te i mobilitzar-te!

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El 25N no deixis d'informar-te, formar-te i mobilitzar-te!

Ravalnet

Resum: 

Al voltant del Dia Internacional per l'eradicació de la violència vers les dones, que es commemora el 25 de novembre, s'organitzen a Catalunya un seguit d'accions i activitats. Te les expliquem i et convidem a participar-hi!

Diferents moviments, entitats i organismes es mobilitzen aquests dies amb motiu del 25N, Dia Internacional de l'eradicació de la violència vers les dones. Et facilitem un llistat d'activitats que es realitzaran a Catalunya:

17-19 de novembre - XII Fòrum contra les Violències de Gènere

La dotzena edició d'aquest fòrum se centrarà en la lluita per la visibilització i l'eradicació dels feminicidis (assassinats de dones pel fet de ser dones), que han segat més de 700 vides en una dècada a l'Estat Espanyol. Tindrà lloc del 17 al 19 de novembre, a l'espai Francesca Bonnemaison, Barcelona.

18 de novembre - Jornada "La violència masclista en l'àmbit laboral"

Organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, la jornada comptarà amb la conferència marc "La violència masclista en l’àmbit laboral: contextualització i anàlisi de la situació", a càrrec de Núria Pumar i Beltrán, professora de Dret de Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Barcelona (UB). Tindrà lloc a Vapor Universitari, de 9.00 a 14.00 hores.

21 de novembre - Sabates vermelles a Barcelona, homenatge a les víctimes dels feminicidis

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere realitzarà un homenatge-acció per les víctimes de feminicidis, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, de 17.30 a 22.00 hores. L'acció anirà acompanyada de la instal·lació artística "Sabates vermelles", dissenyada per Feminicidio.net i la il·lustradora Pnitas, que exposarà un parell de sabates per cada feminicidi del darrer any a l'Estat Espanyol.

22 de novembre - ViquiDonesUPF

Es tracta d'un taller d'edició a la Viquipèdia per reduir la bretxa de gènere. Es farà el 22 de novembre, de 17.30 a 20.00 hores, a l'aula 40.145 de l'edifici Roger de Llúria del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

23 de novembre - Xerrada sobre la violència obstètrica: salut i sexualitat

UPF per la Igualtat organitza diverses conferències i tallers en el marc del 25N. Aquesta és una d'elles, que pretén visualitzar la violència que s'exerceis sobre les dones a l'àmbit de la salut. Anirà a càrrec de Serena Brigidi, professora en el grau d'Infermeria de la Universitat de Vic i experta en gènere, salut i antropologia mèdica. Tindrà lloc el 23 de novembre, de 13.00 a 14.00 hores a l'Aula 61.210 de l'Edifici Aiguader del Campus del Mar de la UPF.

24 de novembre - Presentació del projecte "Dones refugiades, elles fan camí"

El projecte "Dones refugiades, elles fan camí" de Catalunya amb ACNUR es presentarà el 24 de novembre, a les 18.15 h, a l'Espai Francesca Bonnemaison, Barcelona. S'inaugurarà l'exposició "Dona. Tots en som una", creada pel periodista i fotògraf Francisco Magallón, i es realitzarà el diàleg "Dones refugiades: coratge i nous horitzons".

24-28 de novembre - Veus, Dones, Refugiades. La situació de les dones refugiades a Jordània i al Líban

L'Associació Catalana per la Pau (ACP) organitza del 24 al 28 de novembre una sèrie de conferències a diferents poblacions del territori català, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades a Jordània i el Líban i, de manera especial, com afecta el refugi a la població femenina desplaçada. La conferènica es realitzarà a Vic el 24 de novembre, a Santa Coloma de Gramanet el 25, a Castelldefels el 26 i al Prat de Llobregat el 28.

25 de novembre - Manifestacions 25N

Per al 25N hi ha convocades diverses manifestacions arreu de Catalunya. A Barcelona serà a las 19.00 hores, a la Font de Canaletes, a Blanes a les 20.30 h davant de l'ajuntament, i a Lleida a les 19.00 h a la Plaça de la Catedral.

28 de novembre - Taller-debat "Identitats de gènere a les xarxes: riscos i potencialitats"

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) organitza aquest taller-debat que pretén analitzar la construcció de les identitats de gènere i de les violències masclistes en entorns digitals. S'emmarca en la seva campanya pel 25N "Desconnecta't de la violència". Tindrà lloc el 28 de novembre, de 18.00 a 20.00 hores, al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (Auditori Mercè Rodoreda), Barcelona.

Afegeix un comentari nou