El barri de Poble Sec busca persones que expliquin la seva història

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas
 Font:
Font:

El barri de Poble Sec busca persones que expliquin la seva història

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas

Resum: 

El projecte Rua XIC busca persones que vulguin format part d'un espectacle artístic per explicar la història del barri de Poble Sec, a Barcelona. Una quinzena d'entitats del territori en formen part.

La Rua XIC (Xarxa, Intercanvi i Creació) és un projecte comunitari que té per objectiu crear un espectacle artístic multidisciplinar que impliqui als agents del Poble Sec, tot fomentant la xarxa i l'intercanvi entre els seus participants. Enguany, el XIC arriba a la seva cinquena edició amb un repte per endavant: explicar la història del barri del segle XX fins a l'actualitat.

L'espectacle vol posar l’accent en les persones i la reivindicació de la vida cultural del barri. Per a fer-ho, es barrejaran diferents estils de les arts escèniques, com ara música, dansa, teatre o percussió. El resultat final s'estrenarà en un teatre professional del territori.

La organització de la Rua, formada per una quinzena d'entitats i organitzacions del Poble Sec, ha obert un procés participatiu per totes les persones que vulguin sumar i sumar-se en la construcció de l'espectacle. Hi ha dues vies de participació:

Assaig i creació:

Trobada setmanal amb els actors i actrius per assajar les escenes.
• Dijous de 18.30 a 20.30 hores en el Centre Cultural Albareda.
• De l'1 d’octubre al 17 de desembre.

En aquest cas és necessària inscripció prèvia per a tothom i entrevista per als nous participants. L'organització demana compromís amb les assajos setmanals i amb els assajos generals, que seran 3 dies intensius a pactar amb el grup.

Tallers de creació a entitats

Tallers gratuïts de creació de vestuari, atrezzo, guió, coreografia, música i/o teatre per entitats del barri del Poble Sec (i proximitat). S’ofereixen de 3 a 4 sessions de dues hores a les entitats sol·licitants o un espai del territori.

Els assajos i tallers començaran a partir del setembre. Si teniu interès en participar, us heu de registrar en aquest formulari.

Afegeix un comentari nou