El calendari més solidari per continuar donant suport a les usuàries de Down Lleida
Comparteix
Les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de l'entitat protagonitzen, un any més, el calendari solidari 2023, enguany amb els vehicles històrics com a tema principal.
L'Associació Down Lleida, entitat que treballa per afavorir un canvi de mentalitat en la manera de veure i considerar les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, impulsa, cada Nadal, un calendari solidari protagonitzat pel col·lectiu. Es tracta d'un dels moments més esperats de l'any per les usuàries de l'entitat, que fan de models per un dia, i són fotografiades per professionals de renom. El resultat és un fantàstic calendari solidari, els beneficis del qual es destinen a projectes de l'entitat.
"És un moment molt especial per a les persones que hi participen, ja que els dona molta autoestima i confiança. Esperen el calendari durant tot l'any", explica la Pilar Agustín, tècnica de comunicació i projectes de l'Associació Down Lleida, que assegura que un dels valors d'aquesta acció és que les fotografies són d’una gran qualitat, tant tècnica com humana. El calendari ja està disponible a diversos punts de venda de Lleida, Corbins i Palau d'Anglesola.
El calendari solidari 2023 de DOWN LLEIDA ja està a la venda!! El millor regal per aquestes festes!!
— Down Lleida (@DownLleida) November 28, 2022
Consulta els punts de venda a la imatge i no et perdis el fantàstic making of que han elaborat @VisualOnSTUDIO. https://t.co/cvrvugT1jW#calendari2023 #calendar #solidaritat pic.twitter.com/xJKa4hIwKr
"El calendari solidari sempre té molt bona rebuda i crec que en general la gent l'espera", afirma Agustín. La tècnica de l'entitat confia en que enguany torni a tenir tant d'èxit com l'any anterior, quan es van esgotar els exemplars de sobretaula i des de l'entitat va haver de fer una segona tirada.
Vehicles històrics
Cada any, les fotografies del calendari tenen una estètica específica segons la temàtica escollida. "En aquesta ocasió hem comptat amb la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida, que ens va cedir una sèrie de vehicles antics amb els quals els participants es van poder fotografiar pel calendari", afirma Agustín. Altres temàtiques de calendaris anteriors van ser el patrimoni cultural del territori, la restauració o la figura dels germans i germanes.
Pel projecte, l'entitat compta habitualment amb la col·laboració del fotògraf Julian Garcia, un professional de llarga trajectòria, així com del Reinald Pomés, qui s'encarrega de la part audiovisual. "Els agraïm molt que dos professionals com ells vulguin col·laborar amb nosaltres", exposa la tècnica de l'entitat. A banda del calendari, García i Pomés també han realitzat un vídeo amb el making of de la sessió fotogràfica, cosa que també és molt esperat per les participants i que sempre es revela durant l’entrega de premis Íntegra XXI de l'entitat.
Agustín explica que per a cada foto es va buscar un lloc que s'adeqüés a l'estil del vehicle. Així mateix, també es va donar llibertat a la forma de vestir de les models. "Altres anys havien de venir més uniformats, però aquest any hem volgut deixar veure la personalitat de cadascú i que tothom vestís de forma diferent. Això ha aportat més varietat i color al calendari", assereix.
Beneficis destinats a dos projectes
A banda de ser una acció molt especial per a les usuàries de l'Associació Down Lleida, el calendari també és molt valuós per a la mateixa entitat. Tal com assenyala Agustín, "ens permet sensibilitzar la ciutadania i visibilitzar les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals". A més, la venda del calendari ajuda a obtenir recursos per poder continuar la tasca del dia a dia de l'entitat. "Els donatius que les persones ens fan es destinen íntegrament a la nostra missió, i poder continuar donant suport a les persones amb síndrome de Down", afirma Agustín.
Tot i que des de l'entitat assenyalen que els projectes als quals es destinen els beneficis són transversals, especifiquen que, fonamentalment, es destinaran a dos projectes que s'han impulsat al llarg de l'any. Un d'ells són les trobades amb els padrins i padrines de les persones amb síndrome de Down. "Vam posar en marxa trobades mensuals per donar valor a les seves figures dins de les famílies, i perquè poguessin trobar el seu espai dins de l'associació", afirma la tècnica de comunicació i projectes de l'Associació Down Lleida.
El segon projecte que es beneficiarà dels donatius que les persones aportin amb la compra del calendari solidari 2023, són les tertúlies entre famílies. "Ja fa temps que a l'associació els infants de 0 a 5 anys venen a fer activitats, però ens faltava el punt de trobada entre les famílies", diu Agustín. "A través d'aquest projecte, un cop al mes es troben i parlen entre elles. Busquem molt el suport de la resta de membres de la família, fer cohesió de grup i poder compartir entre iguals", sentència.
Afegeix un nou comentari