El Casal Lambda combat l’homofòbia mitjançant un concurs de curts per a joves

Colectic - Comunitari
Cartell de la 3a edició del Concurs. Font: Casal Lambda
Cartell de la 3a edició del Concurs. Font: Casal Lambda
El Casal Lambda té com a missió sensibilitzar sobre els drets del col·lectiu LGTB. Font: Casal Lambda
El Casal Lambda té com a missió sensibilitzar sobre els drets del col·lectiu LGTB. Font: Casal Lambda
Protesta contra l'homofòbia. Font: Wikimedia Commons
Protesta contra l'homofòbia. Font: Wikimedia Commons

El Casal Lambda combat l’homofòbia mitjançant un concurs de curts per a joves

Colectic - Comunitari

Resum: 

El centre associatiu llença la tercera edició del Concurs ‘Implica’t’, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els drets del col·lectiu LGTB.

El Casal Lambda torna a obrir una edició, enguany la tercera, del concurs d’audiovisuals ‘Implica’t contra l’homofòbia’, una iniciativa que té l’objectiu de reconèixer socialment els drets del col·lectiu LGTB i lluitar contra l’odi envers persones que tenen una orientació sexual cap a persones del mateix sexe. Amb el suport de dues llibreries especialitzades en temàtica LGTB, Cómplices i ANTINOVS, la convocatòria va adreçada a l’alumnat de secundària, batxillerat, cicles i ensenyaments postobligatoris no universitaris, així com a altres casals i entitats de joventut d’arreu de Catalunya. En aquest concurs les peces seran curtmetratges de no més de cinc minuts, aquest és el format que s’haurà de presentar per optar a alguns dels premis.

Com que és un concurs dirigit a la comunitat educativa i als joves, les bases del mateix indiquen que els curts hauran d’anar acompanyats amb cartes signades pels centres educatius, el professorat responsable del projecte, i en el cas dels menors d’edat, dels seus tutors legals. El Casal Lambda ha establert una sèrie de condicions a les bases per acreditar el material presentat. Totes aquestes condicions es poden consultar a les bases del concurs.

El curtmetratge guanyador es donarà a conèixer durant la 23a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià ‘Fire’, un festival de pel·lícules i documentals per combatre l’homofòbia i promoure el respecte cap a la diferència i la igualtat de gènere. El jurat que valorarà les obres presentades estarà format per membres del Casal Lambda i persones dedicades al cinema en el seu àmbit professional.

Pel que fa als premis, el curtmetratge guanyador serà projectat a l’edició de ‘Fire’ que tindrà lloc el 2018, a més de rebre una targeta regal de l’FNAC valorada en 400€. El centre educatiu del curt guanyador rebrà un lot de publicacions, bibliografia i vídeos de temàtica LGTB. Així doncs, totes les persones interessades podran presentar els seus materials entre el 28 de maig i l’1 de juny.

Què és el Casal Lambda?

Nascut l’any 1976, ha ofert durant tots aquests anys un espai de trobada i orientació a gais i lesbianes. També disposa d’un centre d’informació i documentació sobre sexualitat adreçat a professionals i investigadors de l’àmbit LGTB. En el centre de les seves activitats tenen la missió de sensibilitzar les Administracions, els partits polítics i la ciutadania sobre els drets del col·lectiu de gais i lesbianes, i de normalitzar socialment l’homosexualitat. Per aconseguir-ho, sovint organitzen activitats socials i culturals com el 3è Concurs de Curts Joves.

Afegeix un comentari nou