El CNJC publica un recull de recursos per trencar l'estigma al voltant de la salut mental
Comparteix
Ho fa coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental i amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre aquest estigma, visibilitzar-lo i combatre’l des de les associacions juvenils i des d'altres àmbits.
El recull "Desestigmatitzem la salut mental" ha estat elaborat per l'àrea de salut del Consell Nacional de la Joventut (CNJC) motivat per la circumstància que, tot i que el 20% del jovent d’arreu del món pateix alguna mena d’afecció sobre la seva salut mental, aquest tema no acostuma a visibilitzar-se.
La guia ofereix diverses eines que ajuden a identificar i afrontar diferents situacions de discriminació que es generen en la nostra quotidianeitat. S'hi pot trobar un glossari per conèixer els principals trastorns mentals, informació per saber com es crea l’estigma, mites al voltant de la malaltia mental, i consells per parlar sense estigmatitzar i identificar situacions de microdiscriminacions.
Segons dades recollides per l'aliança Obertament, un 16% dels catalans i catalanes afirmen que no estarien disposades a conviure amb una persona amb trastorn de salut mental.
Dins la campanya "Desestigmatitzem la salut mental", el CNJC també ha preparat un minitest d'autoavaluació que ens permet destectar si cometem algun tipus de discriminació en el tracte amb persones que tenen trastorns de salut mental.
Les entitats juvenils són agents que faciliten la salut mental. Es tracta d'espais on els i les joves comparteixen gran part del seu temps d’oci i treball, i que intenten generar consciència crítica.
Afegeix un nou comentari