El "Coro" de Sentmenat, patrimoni cultural protegit

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El "Coro" de Sentmenat, patrimoni cultural protegit

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Aquest reconeixement suposa un nou impuls per a la tasca de “La Patilla”, el grup de socis i sòcies voluntàries que des de fa vuit anys van iniciar la rehabilitació integral de l’edifici.

L’Ajuntament de Sentmenat va aprovar per unanimitat en el darrer ple del mes de juny declarar la Societat Coral La Glòria Sentmenatenca Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), una categoria de protecció del patrimoni català que l’inclou en el catàleg de BCILs de la Generalitat de Catalunya i que permet accedir als ajuts de les administracions per a la conservació i manteniment de l’edifici.

El "Coro", que és com es coneix aquesta entitat, té 800 socis i sòcies i és la seu de nombroses i molt variades activitats culturals, de lleure i esportives. La societat coral va ser construida fa cent anys amb el treball voluntari i els estalvis dels treballadores i les trebalaldores del tèxtil i el camp per poder disposar d'un lloc per reunir-se i cantar.

Al 2014 l'edifici inicial va ser rehabilitat, amb reparacions a la cuina, el terrat, el Cafè, el Salonet, la sala de música, la terrassa, el vestíbul, els passadissos i l'escala d’accés. En els darrers dos anys s'ha estat rehabilitant el teatre, que ja disposa de palcos nous.

La Societat Coral La Glòria Sentmenatenca ha rebut també el premi modalitat de Votació Popular dels Premis Ateneus 2015, per la feina feta per “La Patilla”.

Afegeix un comentari nou