El Dia de la Salut mou els universitaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Dia de la Salut mou els universitaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Universitat Autònoma de Barcelona va organitzar una jornada especial el passat 19 d’abril per conscienciar a la comunitat en general de les bones pràctiques per mantenir-se en forma i evitar riscs.

El Dia Mundial de la Salut es va viure d’una manera especial a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El passat 19 d’abril es va celebrar la Diada del Campus Saludable a la UAB, una jornada que va comptar amb la participació de diferents col·lectius, oficines, serveis i fundacions de la universitat. Totes les activitats es van realitzar a la plaça Cívica, el lloc més cèntric de tot el campus.

Des de les 11h del matí fins a les 16h de la tarda hi va haver instal·lada la fira de col·lectius i serveis de la UAB. En aquesta s’hi van poder visitar, entre d’altres, l’estand informatiu de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) dedicat a drogues i sexualitat i la paradeta de la ONG Esport Solidari Internacional. En el primer s’hi va facilitar material de prevenció contra les drogues i les males pràctiques sexuals i la comunitat universitària va poder donar la seva opinió sobre el que era la salut. D’altra banda, a l’estand d’Esport Solidari Internacional tots aquells qui van voler van poder donar material esportiu, el qual es farà arribar a joves i infants que no tenen recursos suficients com per aconseguir-lo.

Una diada molt activa

A les 13h es va realitzar una sessió de ciclisme en sala de dues hores dinamitzada per un instructor d’Spinlive i organitzada des de la Fundació Autònoma Solidària sota el lema “Mou-te per la teva salut!”. Durant tota la sessió l’instructor va anar llençant missatges de promoció de la salut vinculats amb el consum responsable de substàncies i la pràctica de relacions sexuals saludables entre d’altres. La masterclass va atreure l’atenció de molts i es van omplir totes les places disponibles.

La jornada va comptar amb activitats diverses: ciclisme, una gimcana i caminades, sense passar per alt la tasca informativa feta des dels estands.

També durant dues hores es van realitzar diverses caminades al llarg del perímetre del campus de Bellaterra, una activitat que van organitzar el Servei d’Activitat Física (SAF) i l’Oficina de Medi Ambient (OMA). Els participants tenien tres rutes a escollir de durada i distància variable.

Una activitat un xic menys cansada que es va realitzar durant tot el dia va ser la gimcana “Què fas de festa?”, organitzada per la FAS i amb la col·laboració de Sida Studi. La gimcana reproduïa quatre espais significatius d’una nit de festa: la barra d’un local nocturn, el trajecte fins a casa, el rebedor i l’habitació. La gimcana buscava conscienciar dels perills que pot comportar tenir relacions sexuals sense prendre les mesures adequades després d’una nit de festa. Les proves es van realitzar en un to desenfadat i de diversió, amb els diferents escenaris perfectament representats a partir d’objectes ben significatius com una barra de bar, un casc o un llit entre d’altres.

Afegeix un comentari nou