El gran projecte del cooperativisme és crear, generar i gestionar confiança

El gran projecte del cooperativisme és crear, generar i gestionar confiança

Resum: 

Ja està disponible la relatoria del seminari “Cooperativisme i mutualisme a principis del segle XX”, organitzat per XarxAteneu amb la col·laboració de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El passat 18 de desembre de 2012, es va celebrar el seminari Cooperativisme i mutualisme a principis del segle XX, organitzat per XarxAteneu en col·laboració amb la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i amb el suport del Departament de Cultura.

Les entitats organitzadores del seminari han posat ara a disposició del públic la relatoria que recull les principals aportacions i conclusions de l’acte, en el qual van intervenir:

  • Gabriel Plana, doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.
  • Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball.
  • Gorka Pinillos, projecte Aurea Social, Cooperativa Integral Catalana (CIC).

A les seves intervencions, els ponents no solament van parlar sobre la història del cooperativisme i del mutualisme a Catalunya sinó que també van reflexionar sobre els seus eixos bàsics i van presentar projectes actuals com ara el projecte d’Aurea Social i de la CIC.

Igualment, durant el seminari es van abordar els reptes de futur del cooperativisme, que tenen a veure amb la necessitat de créixer, de tenir continuïtat i d'impulsar cada cop més una cultura solidària, oberta i participativa.

Quant als trets principals del cooperativisme, es va destacar la seva funció de donar resposta a les necessitats socials, d’impulsar una cultura de transformació social i de crear, generar i gestionar confiança.

El seminari va concloure que, en temps de crisi, les cooperatives tenen l’oportunitat d’assumir un paper important en la resolució de problemes que “ni les empreses, ni les societats poden resoldre”.

Parlar de la regeneració del cooperativisme, és una manera de començar a parlar de transformació cultural, social i econòmica

En aquest sentit, es va recordar que, malgrat la situació socioeconòmica, és el moment per “propiciar un ressorgiment cooperativista, per recuperar àmbits com la salut i l’educació des d’un punt de vista universal i garantit per a tothom”.

El resum de les intervencions i de les conclusions del seminari es pot consultar al següent enllaç: Cooperativisme i Mutualisme a Catalunya des d’inicis del s.XX a l’actualitat.

Afegeix un comentari nou