Mapa mundial de la corrupció

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mapa mundial de la corrupció

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Somàlia i Corea del Nord encapçalen la llista dels països més corruptes pel que fa a suborns, manipulació electoral, acords secrets...

Es tracta d'una inciativa de l'organització sense ànim de lucre Transparency International que intenta mostrar de manera gràfica informacions que formen part del periodisme de dades a favor de la transparència. Considera que aquests actes treuen recursos als més vulnerables, creen situacions d'injustícia i van en contra del desenvolupament econòmic i de la confiança dels ciutadans i les ciutadanes.

Per establir el rànquing del països que pateixen més corrupció es fa servir una escala en la qual 0 seria el màxim de corrupció i 100 el mínim. D'aquesta manera, Somàlia i Corea del Nord tenen una puntuació de 8.

Els segueixen a la llista Sudan i Sudan del Sud, Afganistan, Iraq, Turkmenistan, Uzbequistan, Líbia, Eritrea, Yemen i Veneçuela, amb puntuacions que van des de l'11 fins al 19 en la mateixa escala. En molts casos hi ha una relació amb el fet de que es tracta d'àrees geogràfiques amb conflictes armats.

Pel que fa als països amb menys corrupció, Dinamarca, Nova Zelanda, Finlàndia, Suècia, Noruega, Suïssa, Singapur, Holanda, Luxemburg i Canadà es troben a la cua del rànquing, tot i que segons aquesta organització cap n'aconsegueix una total absència.

Segons Transparency International, la corrupció prospera en les economies de ràpid creixement en la qual els governs es neguen a ser transparents i actuen amb impunitat.

L'organització està fent també la campanya "Desemmarcarar els corruptes", que demana la participació de la ciutadania, explica casos concrets i les accions que hi ha en curs en la lluita contra la corrupció.

Afegeix un comentari nou