El primer habitatge social cooperatiu de Valls cerca habitants

Colectic
L'habitatge social cooperatiu de Valls recuperat per Sostre Cívic. Font: Sostre Cívic
L'habitatge social cooperatiu de Valls recuperat per Sostre Cívic. Font: Sostre Cívic

El primer habitatge social cooperatiu de Valls cerca habitants

Colectic

Resum: 

Sostre Cívic, amb la col·laboració de l'Ajuntament, presenta l'edifici en desús recuperat per oferir una alternativa d'habitatge no especulatiu i estable.

El primer projecte d'habitatge social cooperatiu de Valls, a l'Alt Camp, obre inscripcions fins al 13 de novembre. La cooperativa Sostre Cívic, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha presentat aquest dimecres l'edifici de nova construcció, propietat d'una entitat financera i que estava en desús, ara recuperat per oferir una alternativa d'habitatge no especulatiu i estable. L'edifici s'ha rehabilitat en clau de sostenibilitat per aprofitar millor l'energia.

Cerquen amb aquesta presentació les persones interessades que entraran a viure-hi durant el mes de desembre. Aquestes hauran de complir amb els requisits de protecció oficial i es prioritzarà la població del municipi. Es faran tres sessions informatives el 13 i 25 d'octubre i el 8 de novembre, i una visita a l’edifici oberta el mateix 12 d'octubre.

L'habitatge es gestionarà sota el model de la cessió d'ús, que implica que la cooperativa n'és la propietària i les persones que hi viuen en són sòcies i tenen el dret d'ús indefinit, transmissible i a un preu estable. Les quotes d'ús d'aquests habitatges van dels 230 als 550 euros al mes, a més de l'aportació inicial de màxim 4.200 euros parcialment retornable.

Objectiu: revertir l'emergència habitacional

El projecte consta de 15 habitatges d'entre 39 i 86 metres quadrats, cinc dels quals es destinaran prioritàriament a col·lectius amb dificultats específiques per accedir a l'habitatge com són el jovent, la gent gran o les famílies monoparentals. Dos més dels habitatges seran gestionats per la Mesa d’Emergència de la Generalitat i l’Ajuntament de Valls i s'assignaran a persones derivades del departament de Serveis Socials.

En els pròxims anys, "l’habitatge cooperatiu anirà creixent perquè és un model que respecta i garanteix el dret a l’habitatge de les persones", ha dit Jordi Cartanyà Benet, primer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, que ha subratllat “la importància
de disposar a Valls d’un projecte d’habitatge cooperatiu com aquest, que posa l’accent en les necessitats socials”.

Afegeix un comentari nou