El projecte 'A-porta' de lluita contra la pobresa energètica es posa en marxa ara a Reus

Colectic - Comunitari
En la primera fase a Reus està previst assessorar 500 llars Font: CONFAVC
En la primera fase a Reus està previst assessorar 500 llars Font: CONFAVC

El projecte 'A-porta' de lluita contra la pobresa energètica es posa en marxa ara a Reus

Colectic - Comunitari

Resum: 

Aquest programa, que té com a objectiu detectar i combatre la pobresa energètica a partir de la col·laboració veïnal, comença també la seva quarta fase a la Zona Nord de Barcelona.

El projecte 'A-porta' s'ha presentat el 5 de febrer a les entitats del barri Horts de Miró, a la capital de la comarca del Baix Camp. La iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que es fa en col·laboració amb la cooperativa europea limitada Innovació i Economia Social en la Mediterrània (iesMed), ha estat encarregada per l’Ajuntament de Reus, que la finança juntament amb la Generalitat de Catalunya.

En aquesta primera fase es formaran sis persones del barri que informaran el veïnat sobre com fer front a la pobresa energètica i una més que farà de coordinadora. Està previst assessorar 500 llars sobre temes com ara l’estat dels comptadors, com ajustar els consums a les necessitats reals o com aïllar tèrmicament els habitatges.

A més de revisar tots els subministraments energètics per ajudar a estalviar en les factures, 'A-porta' també recull informació sobre la situació general en què es troba el veïnat i informa sobre recursos existents per fer front a la pobresa energètica, com el bo social. En altres barris de Catalunya on s'ha dut a terme el programa s'han detectat de manera habitual factures sobredimensionades que han estat reclamades.

D'altra banda, la quarta fase del projecte a la Zona Nord de Barcelona (barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) que ara comença s'allargarà fins a finals de 2019. Fins al moment s'hi ha pogut detectar que prop del 50% de les llars visitades veuen vulnerats els seus drets energètics i que al voltant d'un 10% tenen els subministraments punxats. A més, entre el 18% i el 25% dels veïns i les veïnes visitades tenen problemes greus de pobresa energètica.

Afegeix un comentari nou