El rap femení i feminista busca micromecenes

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El rap femení i feminista busca micromecenes

Resum: 

Raperes de les dues bandes de l'Atlàntic participen en un recopilatori de rap feminista, amb el qual es donarà suport a col·lectius i xarxes de dones feministes i defensores de Drets Humans.

Encara que l'univers del hip hop sigui predominantment masculí, les dones i el feminisme s'hi estan fent un forat. Cada cop més "femcees" combaten el masclisme, el sexisme i les desigualtats de gènere amb la seva actitud i lletres rupturistes, reivindicatives i transformadores. Així, el flow feminista recupera, amb lletres crítiques i compromeses, l'essència reivindicativa d'aquesta cultura. Femcees Flow Feminista n'és un exemple.

Es tracta d'un recopilatori de rap feminista que impulsa Calala-Fons de Dones amb el suport de La Tuerka, i on col·laboren raperes de l'Estat espanyol i Llatinoamèrica. Amb aquesta iniciativa volen donar visibilitat tant a les dones raperes com als moviments que lluiten pels drets de les dones arreu del món.

Fins al 10 de novembre tenen en marxa una campanya de crowdfunding a la plataforma Verkami. Amb les aportacions es finançarà la producció de 1000 exemplars del CD i es donarà suport a organitzacions i xarxes de dones, feministes i defensores de drets humans de Llatinoamèrica i l'Estat espanyol, amb l'objectiu de sostenir i enfortir el moviment.

Al CD participen 13 grups i raperes: de l'Estat espanyol BKC, Efecto Doppler, La Furia, Inessa, Mai, La Omega, Phussyon iBOCA de BABA; i de Llatinoamèrica i el Carib, Mare Advertencia Lirika (Mèxic), Anita Tijoux (Xile), Krudas Cubensi (Cuba), Rebeca Lane (Guatemala) i Caye Cayejera(Eqüador).

Afegeix un comentari nou