El Tercer Sector i el Poder Judicial signaran un conveni de col·laboració

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Tercer Sector i el Poder Judicial signaran un conveni de col·laboració

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

L'acord persegueix apropar la realitat dels problemes socials a jutges i jutgesses, i el funcionamient de la justícia a les ONG.

La Comisió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va aprovar al mes de juliol la signatura d'un conveni marc de colaboració entre aquesta institució i la Plataforma del Tercer Sector.

Les dues institucions consideren que "defensen sota diferents modalitats causes humanitàries i socials, prestant especial atenció i cura a aquells ciudadans i ciutadanes que es troben més desprotegits".

És per això que persegueixen com a objectius la creació d'una estratègia institucional comú; contribuir al coneixement d'ambdues parts; organitzar cursos, jornades i seminaris que siguin d'interés comú; fomentar l'intercanvi recíproc d'informació sobre temes d'investigació, llibres, publicacions i informes; i promoure el debat i l'intercanvi d'experiències.

El president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha manifestat que "l'òrgan de govern dels jutges no ha de perdre de vista la vessant social que està en l'essència de tota activitat pública. La igualtat i la defensa dels drets de les persones més vulnerables ha de ser també part important de la nostra activitat".

Afegeix un comentari nou