Els joves immigrants, els més afectats per l'abandonament escolar i la desocupació

Autor/a: 
Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

Els joves immigrants, els més afectats per l'abandonament escolar i la desocupació

Autor/a: 
Associació per a joves TEB

Resum: 

Segons l'enquesta “Labour Force Survey” realitzada per l'Eurostat, la proporció de joves de nacionalitat estrangera que no treballen ni estudien és gairebé el doble que en els de nacionalitat espanyola.

El col∙lectiu de joves immigrants pateix l'abandonament escolar i la desocupació en una proporció molt major que els joves de nacionalitat espanyola. Així ho reflecteixen les dades de l'estudi realitzar per l'oficina estadística de la Comissió Europea (Eurostat).

Concretament, l'estudi mostra que l'any 2014 els joves d'entre 15 i 24 anys que no treballaven ni estudiaven representaven un 17,1% del global de la població, mentre que si ens fixem en col·lectius determinats veurem que entre els joves immigrants aquesta situació afecta un 29,3% del total i que entre els de nacionalitat espanyola representa un 15,4%. La proporció d'afectats és doncs ben bé el doble entre un col·lectiu i l'altre.

En línies generals es pot apreciar un creixement continuat d'aquest fenomen des de l'any 2006 (11,8%) fins a l'actualitat (17,1%). També és remarcable la gran afectació de l'abandonament escolar, ja que en una segona forquilla de joves dels 15 als 29 anys (cinc anys més d'edat) el percentatge augmenta en poc més de tres punts (20,7%).

Sobre aquestes mateixes dades, el passat 20 de maig, el Diputat al Congrés Carles Campuzano va dirigir a l'executiu una pregunta escrita en què demanava una valoració sobre l'alta afectació del fenomen “ni-ni” en el col·lectiu immigrant. La resposta del govern espanyol, es limita a assenyalar l'abandonament escolar com a principal causa del problema i a exposar les mesures previstes per combatre'l, una major flexibilitat del sistema educatiu i un enfortiment de la formació professional.

Afegeix un comentari nou