Els Premis de Lleure guardonen projectes i entitats transformadores
Comparteix
L’edició dels Premis d’Educació en el Lleure 2020 de la Fundació Carulla ha guardonat quatre entitats, una per la seva trajectòria i tres per projectes desenvolupats enguany.
Un any més la Fundació Carulla ha celebrat la convocatòria dels Premis d’Educació en el Lleure per a reconèixer la tasca d’esplais, caus, cases de colònies, casals de barri i centres d’educació ambiental que, mitjançant projectes culturals transformadors, promouen valors, l’experimentació i la relació amb l’entorn.
La Fundació reconeix el paper fonamental del lleure educatiu en la transformació social. Considera que gràcies a l’activitat de les entitats i al voluntariat, els infants i joves adquireixen valors fonamentals com la justícia, la igualtat, la cooperació i la cohesió social. I per aquest motiu va crear els Premis d’Educació en el Lleure, per impulsar projectes engrescadors en els quals les arts, la cultura i el joc són molt presents per connectar les persones en comunitat i amb l’entorn.
Enguany, en la categoria de Premi Trajectòria, que guardona amb 4.000 € el recorregut d’una entitat de lleure educatiu, ja sigui per la seva tradició i història, com pel seu impacte transformador a la societat, ha recaigut en l’Associació Rotllana.
L’Associació La Rotllana, amb més de 30 anys d’experiència a la ciutat de Badalona, ha estat premiada per la seva trajectòria compromesa amb el desenvolupament comunitari així com en projectes internacionals. Els seus principals àmbits d’actuació des de l’educació en el lleure són; la cultura, la cooperació internacional, l’esport i l’acció sociocomunitària, on les persones en són sempre el centre.
Quant a la categoria del Premi Estímul, destinada a impulsar aquelles idees que desperten la solidaritat, la inclusió, el treball en equip, la connexió amb l’entorn, la sostenibilitat o la difusió cultural, la Fundació Carulla ha guardonat tres projectes de tres associacions diferents:
- Les ‘Jornades d’Habitatge’ de l’Agrupament Escolta Terra-Nova, del barri Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona, per visibilitzar les problemàtiques que es viuen al barri, i al conjunt de la ciutat, a l’hora d’exercir el dret a l’habitatge. El projecte debat sobre l’accés a l’habitatge digne des de 4 eixos: gènere, ètnia, món rural i alternatives al model tradicional d’accés a l’habitatge.
- El projecte ‘Malbaratament0’ de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres que pretén conscienciar i oferir eines per reduir el malbaratament alimentari al cau i a l’entorn més proper. Planteja una sèrie d’activitats que, a través del joc, pretenen generar un espai de debat i reflexió, una guia pràctica per reduir el malbaratament dels aliments en diversos sectors i un seguit de posteriors accions de difusió, com un dinar popular.
- El projecte ‘(A)Terra’ de l’Esplai la Llar de Sagrada Família de Terrassa pretén conscienciar sobre el planeta Terra i com fer d’aquest món, un indret més sostenible per a tots i totes. A través del lideratge d’infants i joves en l’organització d’activitats sobre el medi ambient, excursions pel barri i projectes on s’implicaran famílies i amistats, se sensibilitzarà sobre sostenibilitat, fent-se ressò a tot el barri i en el seu entorn més proper.
Cada un dels tres projectes rebrà 2.000 € i l’acompanyament i mentoria per als seus respectius projectes durant el curs acadèmic 2020-2021.
Afegeix un nou comentari