Els Òmnia de L'Hospitalet col·laboren per mostrar el passat i present dels seus barris

Colectic
Fins al 28 de març es pot visitar la 2a edició de la mostra de postals de L'Hospitalet de Llobregat a la Biblioteca Tecla Sala. Font: Òmnia Gornal
Fins al 28 de març es pot visitar la 2a edició de la mostra de postals de L'Hospitalet de Llobregat a la Biblioteca Tecla Sala. Font: Òmnia Gornal

Els Òmnia de L'Hospitalet col·laboren per mostrar el passat i present dels seus barris

Colectic

Resum: 

L'Hospitalet de Llobregat compta amb vuit Punts Òmnia, espais comunitaris on el veïnat es forma i s'apodera a través de la tecnologia. A més, aquests centres desenvolupen un potent treball en xarxa, en el marc del projecte BlogL'Hosfera.

Una vuitantena de persones van fer cua el 5 de març per assistir a la inauguració de l'exposició fotogràfica de la 2a edició de 'Postals de L'Hospitalet'. Aquesta capacitat de convocatòria mostra la implicació i el compromís dels veïns i veïnes de la ciutat amb els Punts Òmnia i el projecte conjunt d'aquests: la BlogL'Hosfera.

L'exposició, que es podrà visitar a la Biblioteca Tecla Sala fins al 28 de març, mostra el passat i present dels barris de L'Hospitalet de Llobregat, a partir de fotografies antigues i instantànies capturades per persones participants dels vuit centres de la Xarxa Òmnia que hi ha en la ciutat. Es tracta de la segona edició del projecte 'Postals de L'Hospitalet', que també es coneix amb l'etiqueta #lhpostal. L'any passat ja van crear una exposició itinerant, que es va poder visitar a diferents equipaments.

Per captar les imatges, els i les participants han fet caminades i visites per diferents indrets dels barris de la ciutat, tot fent una tasca de recuperació de memòria històrica. A més, els ha suposat tot un aprenentatge sobre fotografia digital.

No és la primera ni serà l'última vegada que els Òmnia de L'Hospitalet col·laboren en una iniciativa, ja que, des de fa 10 anys compten amb la comunitat BlogL'Hosfera. A través d'aquesta realitzen un intens treball en xarxa i coordinen les seves accions.

La Xarxa Òmnia és un programa social de la Generalitat de Catalunya. Els Punts Òmnia aconstumen a ser gestionats per entitats sense afany de lucre i lluiten contra l'exclusió social i l'escletxa digital. Els centres de L'Hospitalet són els següents: Casal Cívic Gornal, Esclat Bellvitge, CE Bellvitge, JIS/Arrels Torrassa, Fundació Akwaba Torrassa, Pubilla Cases – Can Vidalet, La Florida i CIJ Sanfeliu.

Afegeix un comentari nou