Les veïnes de Barcelona s’agrupen per reivindicar el dret al descans: Neix la Xarxa Veïnal contra el Soroll

Xarxa Digital Catalana
Autor/a: 
Anna Adrià
 Font: Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona
La Xavecs demana a les administracions que es facin campanyes de conscienciació sobre com afecta el soroll a la salut de la ciutadania. Font: Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).

Les veïnes de Barcelona s’agrupen per reivindicar el dret al descans: Neix la Xarxa Veïnal contra el Soroll

Autor/a: 
Anna Adrià
Xarxa Digital Catalana

Resum: 

Diverses entitats veïnals de 5 districtes de Barcelona s’han unit per crear la Xarxa Veïnal contra el Soroll (Xavecs). Exigeixen que comerços de 24 hores, bars i terrasses tanquin a les 10 de la nit.

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, el qual es celebra aquest dimecres 24 d’abril, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) ha presentat la Xavecs, entitat que neix per reivindicar el dret al descans de les veïnes de Barcelona i exigir a les administracions prenguin mesures per reduir la contaminació acústica.

La Xavecs denuncia que el soroll és un problema crònic que fa temps que els veïns de Barcelona venen denunciant, però que s’ha vist darrerament agreujat per la massificació del turisme, especialment en alguns barris.

Demanen a l’ajuntament que executi plans d’inspecció per tal de controlar que aquelles activitats que generen més soroll disposin de les llicències i autoritzacions administratives necessàries, així com que es prenguin mesures cautelars urgents davant les denúncies per soroll.

Exigeixen que la policia estigui formada en matèria acústica per poder fer les inspeccions i controls del soroll i mesurar correctament els nivells d’aquest en domicilis. Demanen també transparència en matèria ambiental acústica per tal que els afectats puguin estar informats dels seus drets.

La Xavecs vol també que es reconegui el paper de la participació ciutadana en la gestió de conflictes socials derivats dels locals d’oci nocturn, terrasses o pel funcionament d’activitats que generin molèsties de convivència. Denuncien que els afectats pel soroll no tenen suport per part de les administracions i les seves demandes judicials sovint són estimades.

“La contaminació acústica és un problema de salut pública”, denuncien des de la Xavecs. Reclamen que l’exposició al soroll és un factor d’estrès que es pot traduir en problemes de salut com l'augment de la pressió arterial o alteracions de la freqüència cardíaca, problemes que a la llarga poden derivar en hipertensió arterial i malalties cardiovasculars. Alerten que el soroll també es relaciona amb problemes cognitius, especialment en infants.

Comentaris

Si continuem donant suport a aquest SISTEMA patológicament individualista no podrem resoldre aquest problema d'entre altres.

Afegeix un comentari nou