En marxa el primer habitatge social cooperatiu de Valls

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
L'edifici de Valls on Sostre Cívic ha posat en marxa el seu projecte d'habitatge social cooperatiu en cessió d'ús. Font: Sostre Cívic Font: Sostre Cívic
L'edifici de Valls on Sostre Cívic ha posat en marxa el seu projecte d'habitatge social cooperatiu en cessió d'ús. Font: Sostre Cívic

En marxa el primer habitatge social cooperatiu de Valls

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Les primeres sòcies ja han entrat a viure a l’edifici en règim de cessió d’ús.

Des d'aquesta setmana, ja està en marxa a Valls (Tarragona) el primer habitatge social cooperatiu, impulsat per la cooperativa Sostre Cívic, amb la col·laboració de l'ajuntament del municipi.

El projecte és un habitatge fins ara en desús i propietat d'una entitat financera, que Sostre Cívic va adquirir. L'immoble consta de quinze habitatges, dels quals tretze són cooperatius, i que tenen unes dimensions d'entre 39 i 86 metres quadrats.

En aquesta primera fase del projecte, que es va presentar oficialment a finals de l'any passat, s'han assignat els habitatges destinats als col·lectius més vulnerables que el mercat immobiliari deixa fora, com ara els joves menors de trenta-cinc anys, les famílies monoparentals i les persones majors de seixanta-cinc anys.

L'habitatge cooperatiu de Valls és el primer que Sostre Cívic posa en marxa al Camp de Tarragona i el desè habitatge d'aquestes característiques on es comença la convivència.

Què és l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús?

El model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús és relativament recent a Catalunya, però està molt estès en països com Dinamarca o Uruguai. Es tracta d'un model cooperatiu on la propietat sempre és col·lectiva, de manera que es permet la seva transformació per obtenir habitatges de propietat privada i, així, s'evita l'especulació.

En aquest model, les persones sòcies de la cooperativa poden gaudir de l'habitatge indefinidament o per un període molt llarg de temps, el que permet a les sòcies desenvolupar un projecte de vida propi a llarg termini amb vincles al territori.

L'habitatge cooperatiu requereix una aportació inicial i el pagament de quotes mensuals de manteniment i funcionament del projecte.

Afegeix un comentari nou