En marxa la quarta edició de l’Enquesta de Joventut de Catalunya

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

En marxa la quarta edició de l’Enquesta de Joventut de Catalunya

Associació per a Joves Teb

Resum: 

S'entrevistaran més de 3.000 joves d'entre 15 i 34 anys amb la finalitat de conèixer una mica millor la seva realitat i les seves necessitats, i d'aquesta manera orientar les polítiques de joventut

L’Enquesta de Joventut de Catalunya (EJC) la duu a terme l’Observatori Català de la Joventut amb el suport de L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). És una estadística oficial de la Generalitat de Catalunya que es centra en les condicions de vida de les persones joves i els processos de transició a la vida adulta.

Les preguntes de l'enquesta persegueixen recollir informació sobre les trajectòries educatives, laborals, domiciliàries i familiars de la gent jove, així com sobre les condicions de vida en diversos aspectes: salut, llengua i cultura, gènere, lloc de naixement, origen social, etc.

Els resultats de l’enquesta del 2017 es recolliran en un informe que es podrà consultar dins del primer semestre de 2018.

Els i les joves que participin en l'enquesta podran respondre les preguntes de manera presencial a partir de la visita d’un enquestador o enquestadora, per telèfon o per Internet a través d’una aplicació que facilita la realització del qüestionari.

La primera EJC es va fer l’any 1985 i l’any 2002 va donar un salt qualitatiu, recollint per primera vegada informació sobre la vida del jovent de manera retrospectiva. Aquell mateix any l'enquesta va esdevenir oficial, comptant amb la participació de l'Idescat, fent-se obligatòria i integrant el Pla Estadístic de la Generalitat.

Afegeix un comentari nou