Entitats convocades a presentar necessitats socials perquè alumnat de la UAB les resolgui amb els seus TFG

Fundació Autònoma Solidària
 Font: FAS
Font: FAS

Entitats convocades a presentar necessitats socials perquè alumnat de la UAB les resolgui amb els seus TFG

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Oberta la convocatòria perquè entitats socials o ambientals puguin presentar propostes perquè alumnat de la UAB faci els seus Treball de Fi de Grau amb metodologia Aprenentatge Sevei.

L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta educativa on els estudiants es formen mitjançant la participació en un projecte orientat a resoldre una necessitat real en una comunitat i millorar, així, les condicions de vida de les persones o la qualitat del medi ambient. Aquest comporta la identificació d'una necessitat social, ambiental o cultural, la intervenció per resoldre aquesta necessitat i un procés de reflexió que permeti connectar l'experiència pràctica amb els coneixements teòrics i que promogui la presa de consciència i posició en l’entorn social.

Per tal que aquests projectes siguin reals, la UAB demana a diferents entitats que, mitjançant aquest formulari, enviïn necessitats que tinguin perquè una estudiant els pugui resoldre mitjançant el seu TFG.

L'Eloi Casanovas, graduat en Educació Primària i autor d'un TFG en ApS; l'Oriol Lozano, alcalde de Palau-Solità i Plegamans, ajuntament col·laborador amb el projecte; i la Laura Palou, coordinadora de la CORE d'Educació i Ocupabilitat de la UAB, expliquen l’experiència realitzant un TFG amb metodologia ApS a la UAB en aquest vídeo.

Aprenentatge Basat en Reptes

Enguany, a més dels TFG amb metodologia ApS, també es podrà respondre a necessitats socials a través de l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR), el qual té una metodologia pròpia i un calendari i implicacions i característiques diferents a l’ApS. La principal diferència és que, en l’ABR els reptes es podran treballar en assignatures o extracurricularment, mentre que els ApS s’abordaran majoritàriament en el marc del Treball de Fi de Grau (TFG).

Podeu trobar més informació en aquesta guia, a la pàgina web de l’Oficina ApS, o enviant un correu electrònic a aprenentatge.servei@uab.cat .

Afegeix un comentari nou