12 entitats que tracten el tema de l'habitatge

Colectic - Comunitari
L'accés a un habitatge digne és un dret de totes les persones Font: OpenIcons a Pixabay
L'accés a un habitatge digne és un dret de totes les persones Font: OpenIcons a Pixabay
Manifestació de la PAH a Barcelona Font: PAH
Manifestació de la PAH a Barcelona Font: PAH
Un bloc de pisos Font: Revellín Blog a Flickr
Un bloc de pisos Font: Revellín Blog a Flickr
El sensellarisme és el problema més greu en relació a l'habitatge Font: Arrels Fundació
El sensellarisme és el problema més greu en relació a l'habitatge Font: Arrels Fundació
Edifici en construcció Font: quinntheislander a Pixabay
Edifici en construcció Font: quinntheislander a Pixabay
Dues persones ateses per Càritas en un pis de la Fundació Foment de l'Habitatge Social Font: Càritas
Dues persones ateses per Càritas en un pis de la Fundació Foment de l'Habitatge Social Font: Càritas

12 entitats que tracten el tema de l'habitatge

Colectic - Comunitari

Resum: 

Diverses iniciatives del tercer sector i de l'economia social i solidària treballen per facilitar i garantir l'accés a un habitatge digne. Aquest llistat et mostra algunes de les més representatives.

És una fundació impulsada per la Taula d'entitats del Tercer Sector, que forma part dels seu patronat juntament amb set de les seves federacions i persones expertes. Vol donar una resposta de manera col·lectiva a les greus necessitats en què es troben aquelles persones que tenen més dificultats per accedir a l'habitatge.

Aquest moviment social pel dret a l'habitatge digne agrupa persones que tenen dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d'execució hipotecària o desnonament, així com d'altres que s'hi solidaritzen. La plataforma es va crear a Barcelona però està estesa per tot l'Estat espanyol.

Els seus objectius són atendre les persones sense llar perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la situació en què es troben, denunciar situacions d'injustícia i aportar propostes que puguin ajudar a transformar la realitat de l'exclusió social.

Promou el dret a un habitatge digne i adequat a partir de programes d'allotjament, millorant les condicions d'habitabilitat, promovent una gestió sostenible i eficaç dels recursos i afavorint la inclusió residencial de les persones més vulnerables.

La tasca d'aquesta associació és prevenir i eradicar l’exclusió residencial i el sensellarisme a Catalunya, a partir de la perspectiva dels Drets Humans. A més de gestionar programes públics d’habitatge, l'entitat té programes residencials propis.

Vol fomentar i promoure el model d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús com a alternativa als models tradicionals d’accés a l’habitatge, donant suport i col·laborant amb totes les iniciatives d'aquest tipus.

És una plataforma d'entitats i persones que té com a objectiu mostrar que tant els drets civils i polítics (llibertat d'expressió, a la vida, al vot, etc.), com els econòmics, socials, culturals i ambientals (habitatge, alimentació, salut, treball, educació, etc.) són drets fonamentals de totes les persones.

Intenten fer realitat l’habitatge col·lectiu a partir d'un acompanyament tècnic i humà integral. Per aconseguir-ho, donen suport a grups i col·lectius en diferents àmbits, com són l'econòmic i financer, el jurídic, l’arquitectònic i el de les relacions.

Cooperativa que aplega prop de 600 persones associades i que es defineix com "un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús".

Té com a objectiu establir una plataforma estable per a la recerca, la docència i la transferència de coneixements sobre habitatge des d'una perspectiva interdisciplinar i internacional. Es tracta de la primera Càtedra UNESCO d’habitatge del món.

Promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, treballa perquè les persones més vulnerables puguin disposar d’una llar digna. Prioritza les famílies amb menors a càrrec i realitza un seguiment personalitzat dels usuaris i usuàries amb l’objectiu que avancin cap a la seva inclusió social. Gestiona més de 400 habitatges, majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb el programa d’habitatge social, la Fundació SER.GI pretén garantir el dret a l’habitatge a famílies en risc d’exclusió residencial. Ofereix habitatge a dones supervivents de violènia masclista, assessorament i intermediació en matèria d'habitatge i masoveria urbana.

Comentaris

Hem trobat a faltar entitats, com Fundació SER.GI, que des del 2002 estem treballant en temes d'habitatge a comarques gironines i estem presents a diferents municipis de la província de Girona i l'alt Maresme.

Gràcies pel vostre comentari. Us hem afegit al llistat!

Bon dia,

Tot i què la notícia és de fa molt de temps, hem trobat que no hi sortim.

Sóm la Fundació Priv. Foment de l'Habitatge Social, portem des de 1990 oferint habitatge temporal a persones i famílies en risc d'exclusió social, sense fer cap tipus de distinció.

El nostre web és: www.habitatgesocial.org

Gràcies,

Ja hi som.

gràcies!

A Serveis Socials Sant Joan de Déu també hi han dos centres per acollir a gent sense llar.

1. Hort de la Vila

https://www.sjd.es/centros/?q=centro/1542

2. Creu de molers

https://www.sjd.es/centros/?q=centro/1541

Afegeix un comentari nou