L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció ja està constituït

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció ja està constituït

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

És un dels compromisos contrets en la signatura del Pacte Social contra la Corrupció, i el més immediat per poder avançar en aquesta lluita.

L'Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O4C) es va constituir el 20 de febrer a la Casa del Mar de Barcelona amb la participació d'una vintena d'entitats, entre les quals es troba Òmnium Cultural, Acord d’Esquerres per la República Catalana, La Marea Blanca, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, i la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària.

L'Objectiu de l'Observatori és formar un espai ciutadà d’interlocució amb la Comissió Parlamentària per vetllar per l’aplicació al Parlament de les propostes prioritàries del decàleg del Pacte Social contra la Corrupció. També vol implicar les organitzacions dels diferents sectors socials i facilitar l’actuació del Pacte en els diferents ens locals.

L'O4C és doncs l’espai propi de les entitats per fer deliberació interna, per estendre el Pacte Social a altres entitats i a l’àmbit municipalista, i per acordar propostes amb la comissió Parlamentària.

Durant la jornada de constitució es van considerar els deu eixos i les trenta mesures que van ser proposades inicialment al Pacte. Es van prioritzar les següents cinc propostes, que es plantejaran a la Comissió d’Estudi de les Mesures de Lluita contra la corrupció per a la Regeneració Democràtica del Parlament de Catalunya:

  1. Publicar a Internet de forma clara i comprensible tots els ingressos i les despeses de totes les administracions públiques.
  2. Reduir dràsticament i amb mesures conjuntes les despeses electorals.
  3. Assegurar la independència i control del poder judicial.
  4. Evitar que el finançament dels partits i de les candidatures electorals depengui de pocs finançadors rics i poderosos.
  5. Evitar la partitocràcia en el nomenament dels òrgans de control.

Afegeix un comentari nou