Nova xarxa de coordinació per estendre el voluntariat lingüístic entre joves

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nova xarxa de coordinació per estendre el voluntariat lingüístic entre joves

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La nova xarxa coordina territorialment la dinamització de Voluntariat per la llengua (VxL), professionals de joventut de les Oficines Joves (OJ) i Punts d’Informació Juvenil (PIJ), i té com a objectiu incrementar la participació en el VxL.

La iniciativa està impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut, que d'aquesta manera pretenen fomentar l’ús de la llengua al territori.

Aquesta col·laboració dóna peu a l'organització conjunta de trobades, formacions, campanyes i xerrades. També és el marc per a la creació de nous punts d’informació i/o d’inscripció del programa VxL, la difusió de materials divulgatius i la creació de parelles lingüístiques juvenils.

L’Agència Catalana de la Joventut ha fet arribar al seu personal professional un recull de les experiències que es duen a terme als diferents territoris per tal que totes les OJ i els PIJ les coneguin i puguin implementar les que considerin que s’adeqüen millor a les característiques del seu entorn.

El programa VxL va néixer l’any 2003. Està reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, i també a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Afegeix un comentari nou