Es ratifica l'expulsió de Cohousing Barcelona de la Federació de Cooperatives d'Habitatge

Colectic
Vista de la Gran Via de Barcelona a l'altura de Ciutat de la Justícia. Font: Marc Lozano (CC BY-NC-ND 4.0)
Vista de la Gran Via de Barcelona a l'altura de Ciutat de la Justícia. Font: Marc Lozano (CC BY-NC-ND 4.0)

Es ratifica l'expulsió de Cohousing Barcelona de la Federació de Cooperatives d'Habitatge

Colectic

Resum: 

La cooperativa va ser denunciada per les seves sòcies per males pràctiques.

La justícia ha ratificat l'expulsió de la cooperativa Cohousing Barcelona de la Federació de Cooperatives d'Habitatge (Habicoop). El jutjat mercantil número 6 de Barcelona ha desestimat la demanda de la Cooperativa per anul·lar l'acord que la va forçar a sortir el 2021 arran de la denúncia de les sòcies per males pràctiques

La sentència considera que la prova documental de la Federació permet acreditar l'expulsió donades les greus irregularitats denunciades. A més, assenyala que el procediment es va fer amb garanties i va oferir la possibilitat de defensa i la imparcialitat de l'òrgan instructor, que va ser el Consell Rector de la Federació. Així mateix, no té en compte cap de les objeccions de Cohousing Barcelona contra la Federació.

Segons el comunicat de la Federació, les irregularitats en qüestió estan "lligades al procés inicial de promoció d'habitatges cooperatius i a la forma en què la cooperativa limitava l'exercici del dret d'informació a les seves sòcies".

Per això, i a petició de les sòcies, la Federació va iniciar un procés d'intermediació en el qual la Cooperativa es va negar a col·laborar i que va concloure amb un expedient sancionador i amb l'expulsió de la Cooperativa el 2021 per faltes tipificades com molt greus als Estatuts Socials.

De fet, des de la Federació afirmen que Cohousing Barcelona té diversos litigis en marxa amb les seves sòcies per males pràctiques.

Contundència contra el desprestigi del cooperativisme

"Les cooperatives actuen amb criteris de transparència, funcionament democràtic i solvència tècnica i si algunes persones o alguna cooperativa no ho fan i actuen de forma fraudulenta, el propi sector ha de denunciar les males pràctiques de forma contundent, per evitar el desprestigi del sector i que més persones puguin veure’s enganyades".

Així s'ha pronunciat Jordi Gálvez, president de la Federació, que s'ha mostrat satisfet amb aquesta sentència que recorda que el no compliment dels drets i deures del cooperativisme també pot arribar als tribunals.

Afegeix un comentari nou