Escoltes Catalans reuneix mig miler d’infants en una acampada multitudinària a Cardedeu

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
La 'Mogollops', així com la resta de trobades de branca d'Escoltes Catalans, se celebra de forma triennal.  Font: Escoltes Catalans
La 'Mogollops', així com la resta de trobades de branca d'Escoltes Catalans, se celebra de forma triennal. Font: Escoltes Catalans
La macrotrobada ha reunit 500 infants d'entre 9 i 12 anys, que formen part de 43 agrupaments escoltes d'arreu del territori. Font: Escoltes Catalans
La macrotrobada ha reunit 500 infants d'entre 9 i 12 anys, que formen part de 43 agrupaments escoltes d'arreu del territori. Font: Escoltes Catalans

Escoltes Catalans reuneix mig miler d’infants en una acampada multitudinària a Cardedeu

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

500 infants d’entre nou i dotze anys han participat els dies 27 i 28 de maig a la ‘Mogollops’, la macrotrobada de la branca de Llops d’Escoltes Catalans.

Cada tres anys, Escoltes Catalans reuneix els més de 4.000 infants i joves que conformen l’associació en trobades de caps de setmana. Ho fa en grups d’edat i segons la branca a la qual pertanyen: Follets, Llops, Raiers, Pioners o Clan. L’últim cap de setmana de maig ha tingut lloc la darrera de les trobades de branca d'enguany, la ‘Mogollops’, que ha reunit mig miler d’infants d’entre nou i dotze anys en una acampada multitudinària al Mas de Sant Hilari, a Cardedeu.

La ‘Mogollops’, com totes les activitats escoltes, persegueix un seguit d’objectius pedagògics adaptats a l’edat dels infants. Cada edició té una ambientació pròpia per tal d'assolir aquests objectius, mentre gaudeixen d’activitats i espais dinamitzats.

L’eix d’animació d’aquesta trobada, expliquen des d’Escoltes Catalans, ha girat entorn d’“ajudar amb les accions i reflexions a un grup clandestí d'elfs a posar fi a la tirania del rei Nihir IV”. A partir d’aquesta ambientació de tarannà fantàstic i aventurer, han treballat les desigualtats, les lluites socials i l’organització col·lectiva.

Aquesta ha estat l’última de les trobades de branca d’Escoltes Catalans d’aquest curs. Fa tan sols dos caps de setmana se celebrava també al Mas de Sant Hilari la ‘Piosfera’, que va acollir 400 joves d’entre quinze i disset anys. En aquesta ocasió, la trobada va servir per reflexionar sobre els rols de poder, l’amor romàntic, les amistats i les estructures familiars.

Els agrupaments escoltes, principal motor de les trobades

L’organització de les trobades s’impulsa des dels 43 agrupaments escoltes que conformen Escoltes Catalans. Són els i les caps de cadascun d’ells els quals vetllen per la seva celebració triennal, per tal de garantir que cada infant i joves gaudeixi d’aquesta experiència almenys un cop en el seu pas per cada branca.

“Els interessos que les branques manifesten són clau a l’hora d’enfocar la temàtica que s’abordarà durant el cap de setmana i l’ambientació”, expliquen des d’Escoltes Catalans. Un dels principals objectius d’aquestes trobades és la participació activa dels agrupaments, per la qual cosa tot allò que s’hi treballi ha de tenir una coherència segons les necessitats i inquietuds que es detectin. “Elles mateixes s’encarreguen de preparar part de les activitats que després desenvoluparan durant la trobada”, afegeixen.

A més de la ‘Mogollops’ i la ‘Piosfera’, Escoltes Catalans celebra la ‘Folletada’, que és la trobada de Follets, la branca amb els infants de sis a nou anys. Per als infants d’entre dotze i quinze anys, que es troben a la branca de Raiers i Raieres, celebren la ‘Trec’.

L’acampada com a essència de l’escoltisme

La ‘Mogollops’ s’ha celebrat en format d'acampada, una modalitat de sortida característica de les activitats escoltes i guies d’arreu del món. Des del moviment en defensen el seu valor pedagògic, ja que els infants i joves aprenen a conviure amb respecte i autonomia. De la mateixa manera, defensen que l’acampada permet conèixer la realitat ambiental i social del territori.

Afegeix un comentari nou