Esplac posa fil a l’agulla al nou curs en la 42a Assemblea General Ordinària de l’entitat

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
Esplac ha celebrat la seva 42a Assemblea General Ordinària Teatre la Massa de Vilassar de Dalt. Font: Esplac
Esplac ha celebrat la seva 42a Assemblea General Ordinària Teatre la Massa de Vilassar de Dalt. Font: Esplac

Esplac posa fil a l’agulla al nou curs en la 42a Assemblea General Ordinària de l’entitat

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

En un plenari que ha comptat amb 200 monitores i monitors voluntaris de l’entitat, Esplac ha aprovat la renovació dels seus Estatuts i l’Equip de Coordinació.

Per a moltes entitats d’educació en el lleure de base voluntària el mes de novembre marca l’inici del nou curs. Així ha estat també per a Esplais Catalans (Esplac), que aquest cap de setmana ha celebrat la seva 42a Assemblea General Ordinària. Ho ha fet reunint al voltant de 200 joves, monitores i monitors voluntaris de l’entitat, al Teatre la Massa de Vilassar de Dalt, en representació dels 60 esplais que Esplac té desplegats arreu del territori.

L’assemblea ha aprovat la presidència d’Esplac, ara a càrrec de Cristina Gotzens, així com ratificat la figura de Secretaria General, ocupada per Clara Bricullé. A més, han renovat l’Equip de Coordinació, que incorpora sis nous membres: Pau Mora, Mireia Bartolomé, Paula Duaso, Martina Picas, Ona Serra i Mariona Guillén. Finalment, s’ha ratificat l'Interventor de Comptes, Eduard Fernando.

Més reconeixement i millor governança democràtica, objectius del nou curs

Pel que fa al Pla de Treball 2023-24, aprovat durant l'assemblea, es destaca l'impuls a la creació de continguts i la visibilització de referents infantils i juvenils a través de la nova revista digital d’Esplac, Lapiqueta.cat. També s’ha manifestat la intenció de continuar lluitant per locals dignes per a les activitats d'esplai els dissabtes i per realitzar els Campaments Pedagògics d'Esplac amb l'objectiu de generar discurs a l'entitat.

Durant el plenari també s’ha aprovat la implementació de canvis estructurals en la documentació que permet la renovació dels Estatuts, el Reglament de Règim intern i el Codi Ètic d'Esplac. L'Equip de Coordinació ha expressat la seva satisfacció per la participació activa dels esplais en aquesta revisió, destacant especialment l'aprovació del pressupost, que no s'ajornava des de fa anys i que valoren que “reforça la capacitat de decisió dels esplais sobre l'entitat”.

El plenari ha conclòs amb l’afiliació de l’entitat a FETS, Finançament Ètic i Solidari, en una clara aposta per la banca ètica, i amb una resolució ‘Justícia per Palestina’, que amb una votació unànime demana la posada fi a la violència a la Franja de Gaza. "Des de l’associació prenem consciència de la situació d'opressió i violació dels drets humans que pateix el poble palestí sota l'ocupació i el sistema d'apartheid implementat per Israel”, han recalcat durant el plenari.

Afegeix un comentari nou