Esplais Catalans reivindica aquest Sant Jordi la tasca educativa dels esplais amb un conte infantil

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Conte 'I tu, què fas dissabte?' d'Esplais Catalans Font: Esplais Catalans
Conte 'I tu, què fas dissabte?' d'Esplais Catalans Font: Esplais Catalans

Esplais Catalans reivindica aquest Sant Jordi la tasca educativa dels esplais amb un conte infantil

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'entitat publica el 22 d'abril al teatre d’El Círcol de Badalona el conte il·lustrat 'I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai', de Lia Casas Setplans, Mireia Pujol i Riera i Pol·len Edicions.

El conte, que reivindica la importància d’educar en el lleure des de l’esplai, és una iniciativa d’Esplais Catalans en el marc del 40è aniversari de l’entitat. La publicació ha estat una realitat gràcies a més de 150 cofinançadores a través d’una campanya a Goteo.org.

Un conte reivindicatiu

Els protagonistes del conte, com la gran majoria d’infants i joves que van a l’esplai, es troben un dissabte per fer esplai. Aquest cop, però, hauran d’afrontar un obstacle inesperat: l’equip de monis a desaparegut! A partir d’aquell moment, jugant i cooperant a partir d’un seguit de pistes misterioses, hauran d’intentar de totes les formes possibles que tornin els monis. Ho aconseguiran?

Així s’inicia l’aventura de “I tu, què fas dissabte” que pren com a objectiu que els petits i grans lectors descobreixin la tasca educativa que caracteritza als esplais. El conte il·lustrat pretén, des de la reivindicació, mostrar com els esplais de base laica i voluntària transformen i eduquen mitjançant el joc i les dinàmiques.

A més, el conte neix de la voluntat de crear un recurs il·lustrat dedicat a la infància i s’acompanya de jocs durant tota la lectura, a partir dels quals els infants hauran de trobar objectes amagats que han proposat els esplais de l’entitat. També compta amb un glossari dels jocs als quals els protagonistes juguen durant el conte.

Sobre l’autora

El conte, publicat sota el pseudònim Lia Casas Setplans (que compta amb les mateixes lletres que Esplais Catalans) està escrit des del Grup de Treball del 40è aniversari de l’entitat. Un equip de monis socis i sòcies, dirigents i treballadores d’Esplais Catalans han estat qui s’ha encarregat de la creació i redacció del conte.

Per les il·lustracions s’ha comptat amb l’artista Mireia Pujol i Riera, de Vilassar de Dalt, que ha estat implicada durant tot el procés creatiu del conte. “I tu, què fas dissabte?” a més, ha estat editat per l’editorial Pol·len Edicions i properament es podrà trobar a llibreries i biblioteques d’arreu de Catalunya.

La presentació

El conte es es presenta el proper 22 d’abril al teatre del Círcol, la vigília de Sant Jordi, que també serà també l’acte inaugural del 40è aniversari i comptarà amb els parlaments de les persones fundadores de l’entitat i d’actuals dirigents, així com un col·loqui d’infants d’Esplais Catalans, de la il·lustradora i de membres de l'editorial.

Esta prevista el visionat del documental “Transformar Educant”, que mostra com actuen en el seu entorn els esplais dia a dia.

Podeu consultar el programa complet de la presentació aquí.

Afegeix un comentari nou