Ets estudiant universitari? Viu l'experiència fent un voluntariat!

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ets estudiant universitari? Viu l'experiència fent un voluntariat!

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

A les portes del nou curs, milers de joves accediran en pocs dies a la universitat. S'obra alhora l'oportunitat per poder participar de la vida universitària d'una manera participativa i compromesa.

A través de diferents programes, convalidacions de crèdits o sistemes de gestió del voluntariat, però les principals universitats públiques catalanes compten amb oficines de gestió i promoció del voluntariat. L'inici de setembre i les sessions de benvinguda dels nous estudiants marquen la posada en marxa de captació de noves persones voluntàries.

Vols fer voluntariat universitari?

El primer pas és adreçar-se a l'oficina en qüestió que el gestioni. La Universitat de Barcelona compta amb Voluntariat UB des d'on fan difusió d'entitats i projectes socials que necessiten la participació voluntària per fer-los rutllar. A través d'aquest enllaç es poden consultar les oportunitats de fer voluntariat.

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Fundació Autònoma Solidària (FAS) compta amb diferents programes de voluntariat tant fora com dins del campus, oberts a tot l'alumnat de la universitat.

Un dels possible voluntariats a la FAS és el Programa Sociosanitari, dedicat a amenitzar i fer més fàcil l'estada hospitalària tant de persones grans com d'infants. Fins a 74 persones hi han participat aquest curs. A més, enguany tres voluntàries i un voluntari a la Vall d'Hebron han optat per difondre què ha estat per elles i ell aquest any de voluntariat:

"És molt reconfortant veure els nens i nenes contents, distrets, amb ganes de jugar i que tornis el proper dia". "Vivències, noves amistats, afecte i valors; tot el que aporta el voluntariat val molt la pena". Amb aquestes paraules sintetitza la Laura Córceles com ha viscut ella fer de voluntària amb els infants de la Vall d'Hebron.

La Zaida Carratala és una de les companyes de la Laura. Plegades han viscut una experiència similar i han optat per crear el "Diari de dues voluntàries" per tancar el curs i expressar què els ha aportat. La Zaida explica que és una experiència molt maca i que, gràcies a anar-hi cada setmana, "t'adones que els nens i nenes, tot i ser a l'hospital, continuen sent nens i nens i els continua agradant jugar, riure i tu pots ajudar-los a fer-ho".

La Janina Genesca i en Xavier Blanco han viscut també l'experiència de ser voluntaris. En el seu cas, han optat per crear un vídeo, "La nena que caminava descalça". Amb el conte sintetitzen en dos minuts l'acompanyament que poden oferir als infants. "Caminant junts, tot sembla més curt".

La Universitat de Girona (UdG) compta també amb la Oficina de Cooperació per al Desenvolupament, que fa alhora una gestió de voluntariat immensa que arriba a més de 1.000 estudiants. Tant sigui a partir d'activitats puntuals, amb formació o amb derivacions a entitats socials; tota opció és possible si el que es vol és fer voluntariat.

Contingut relacionat:

Pisos solidaris a Salt per a estudiants de la UdG que vulguin col·laborar amb projectes socials

El Nadal arriba als tallers de Sociosanitari i Justícia de la FAS

Augmenten el nombre de centres, d’activitats i de persones voluntàries a Justícia (FAS)

961 estudiants de la UdG han participat en el programa d'Activitats Solidàries de l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament durant el curs 2013/14

Afegeix un comentari nou