FATEC: 30 anys actius i participatius

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

FATEC: 30 anys actius i participatius

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) aglutina des de fa 30 anys les associacions de persones grans del país i s’ha convertit en una entitat de referència.

El lema de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) en el moment de la seva fundació va ser: “Gent gran, vida activa". I precisament la pròpia associació reflecteix aquest esperit en arribar al seu trentè aniversari convertida en una entitat de referència a nivell polític i social i molt activa en projectes i campanyes. Actualment aglutina entorn als 600 casals i entitats de gent gran del país i desenvolupa tasques socials a la vegada que lluita pels interessos de tot el col·lectiu.

La particularitat de la FATEC és que no es dedica als casos particulars i a les necessitats individuals sinó que busca resoldre els grans temes que preocupen i afecten a les persones grans. Les pensions, la llei de la dependència, els maltractaments o els productes financers tòxics, són alguns dels temes en els que estan treballant per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones que, només a Catalunya, sumen 1.300.000.

L’entitat està constituïda per uns 45 voluntaris que treballen arreu del territori i és precisament la perseverança d’aquesta gent el que ha fet que la FATEC es tingui en compte alhora de prendre decisions i s’hagi convertit en un interlocutor vàlid i potent amb l’administració. En Mario Cugat té 77 anys i n’és el seu president i s’esforça en ressaltar sempre que pot la importància i la força que tenen el col·lectiu de gent gran i ha participat en comissions específiques al Congrés de Diputats ara la llei de dependència i les preferents.

La tasca de la FATEC es desenvolupa sobretot als despatxos i en reunions periòdiques amb grups polítics als que presenten propostes per millorar la qualitat de vida i la promoció de les persones grans dins de la societat. El concepte de les persones grans ha anat canviant en els darrers anys i amb elles el seu lloc i la seva funció dins de la societat. Per aquest motiu la FATEC ha canviat el seus objectius i ha definit les seves prioritats en vers a les necessitats del seu col·lectiu de manera que les seves tasques es centren en: el suport, la representació, la participació, la integració i la promoció.

En motiu del seu trentè aniversari han presentat una auca:

Afegeix un comentari nou