Albert Vidal: "La inclusió és fer vida a la comunitat"

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Ignasi Escudero i Paula Gil.
 Font: Fundació Maresme
Membre de la Fundació Maresme Font: Fundació Maresme

Albert Vidal: "La inclusió és fer vida a la comunitat"

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Ignasi Escudero i Paula Gil.
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Fundació Maresme és una entitat referent en acollida i atenció de persones amb discapacitat a la comarca. Aposta per una inclusió en tots els àmbits de la societat, a més de la participació en el món laboral i la possibilitat d'emancipació habitacional.

La Fundació Maresme és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que promou la integració social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. Albert vidal, president de la Fundació Maresme, ens ha explicat que des de l'entitat ofereixen un conjunt de serveis entre els quals hi ha una escola d’atenció especial, centres de dia, tallers ocupacionals terapèutics, un centre especial de treball per inserir-les en el món laboral i també serveis en l’àmbit de l’acolliment residencial.

A més d'atendre les necessitats d'aquest col·lectiu, promouen projectes comunitaris per treballar en la seva inclusió en la societat i facilitar el salt, en aquelles persones que poden fer-ho, a un lloc de treball. La Fundació Maresme demana a la societat acceptació i acolliment, entenent que aquestes persones tenen certes limitacions i no se les pot demanar la mateixa resposta o actitud. Compten amb un projecte vinculat al món universitari creat conjuntament amb el Parc Tecno-Campus de Mataró anomenat 'I-Talent', i un altre dins la Cantina d’una escola, anomenat 'La cantina i més' en el que persones amb discapacitat intel·lectual són incorporades en el món educatiu mitjançant la gestió de la cantina.

Afegeix un comentari nou