Fundesplai, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Fundesplai, distingida amb la Creu de Sant Jordi  Font: Fundesplai
Fundesplai, distingida amb la Creu de Sant Jordi Font: Fundesplai
Fundesplai, distingida amb la Creu de Sant Jordi Font: Fundesplai
Fundesplai, distingida amb la Creu de Sant Jordi Font: Fundesplai

Fundesplai, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La distinció valora la contribució de l’entitat en l’educació en el lleure d’infants i joves i la seva tasca professional amb diversos col·lectius i entorns vulnerables.

La Federació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2021, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, per la seva contribució en l’educació en el lleure d’infants i joves, i la seva tasca professional que du a terme amb diversos col·lectius i en entorns vulnerables.

Josep Gassó, president de Fundesplai agraeix amb satisfacció “el reconeixement que suposa a la feina feta per milers i milers de persones i entitats del territori que, des de fa més de 50 anys, treballem a favor de valors com la convivència i la sostenibilitat”.

A més, també s’ha volgut destacar la seva funció socioeducativa, la seva trajectòria, i els seus orígens, que li confereixen una identitat particular, que ha permès millorar la cohesió de les comunitats on treballa.

Finalment, també s’ha posat en valor la seva tasca per haver contribuït a garantir el reconeixement i reforç dels centres d’esplai que engloba, i per iniciar projectes de futur orientats a la millora del medi ambient i la promoció de projectes educatius i d’itineraris formatius innovadors i transformadors.

Segons afirma Gassó, “l’acceptació de la Creu de Sant Jordi vol ser, també, l’expressió pública del nostre compromís amb el país, amb la promoció, el respecte i l’estima dels seus senyals d’identitat col·lectiva; amb la ciutadania jove; amb els veïns i veïnes que treballen per construir plegats una societat i un món en els quals les persones puguem conviure en la llibertat, la justícia i la igualtat més plenes possibles”.

La motivació del premi realitzada per la Generalitat diu que el guardó ha esta concedit a Fundesplai “per la seva contribució en l’educació en el lleure d’infants i joves, i la seva tasca professional que du a terme amb diversos col·lectius i en entorns vulnerables. La seva trajectòria, sorgida el 1969 al barri de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat i amb antecedents sòlids d’implantació territorial, i la seva funció socioeducativa, li confereixen una identitat particular, que ha permès millorar la cohesió de les comunitats on treballa. Per haver contribuït a garantir el reconeixement i reforç dels centres d’esplai que engloba, i iniciar projectes de futur orientats a la millora del medi ambient i la promoció de projectes educatius i d’itineraris formatius innovadors i transformadors“.

Gassó ha manifestat que “aquest reconeixement ens dona força per encarar els reptes de futur” i ha felicitat a la resta de guardonats.

Fundesplai és una iniciativa sense afany de lucre amb la missió “d'educar els infants i joves, enfortir les entitats del tercer sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora”. El conjunt de programes que desenvolupa en esplais, escoles, cases de colònies,... van arribar el passat 2019 a més de 280.000 persones.

A més de Fundesplai, la Generalitat ha distingit vint persones enguany, entre les quals la futbolista Alèxia Putellas, el jugador de bàsquet Pau Gasol, el dibuixant Franciso Ibáñez o la periodista Mònica Tarribas; i nou entitats, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya; el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya o la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Afegeix un comentari nou