Infants i joves del Raval gaudeixen del futbol, mentre treballen valors

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Infants i joves del Raval gaudeixen del futbol, mentre treballen valors

Resum: 

Fomentar valors i habilitats socials a través del futbol sala és el que busca la Lliga Valors, que tot just comença al barri del Raval de Barcelona. Es tracta d'una lliga ben curiosa on es prescindeix de la figura de l'àrbitre i la decisions es consensuen entre tots dos equips.

Aquesta serà la segona edició de la Lliga Valors, que ve precedida per l'èxit de la primera, que es va desenvolupar del febrer al maig d'enguany. Va ser una aposta de les entitats que formen part de la Taula Jove del Raval i tant els joves participants com els educadors i educadores van quedar molt satisfet amb l'experiència. Per això, no han volgut esperar gaire per engegar la segona edició. El 20 de novembre va tenir lloc la presentació de la iniciativa al casal de barri Folch i Torres i ja s'han jugat els primers partits.

Fins al maig de 2013, les tardes de divendres de molts infants i joves del Raval estaran reservats per al futbol sala. Els equips de les categories infantil i cadet vinculats a diferents entitats del barri jugaran partits entre ells com en qualsevol altra lliga, la metodologia, però, serà ben diferent. La Lliga Valors elimina la figura de l'àrbitre i les tasques de mediació i execució del reglament van a càrrec dels propis jugadors. És a dir, són ells mateixos els que han de reconèixer i assumir la infracció de les normes. Tota una novetat que els fa ser més responsables i resoldre els conflictes amb diàleg!

D'aquesta manera el futbol es converteix en una eina educativa, que promou el treball en equip, l'autorregulació, la tolerància, el respecte, l'empatia i la resolució de conflictes.

La victòria serà també compartida, ja que hi haurà dos equips guanyadors: un serà el que guanyi per punts i l'altre el que hagi estat millor valorat per la seva esportivitat.

La Taula Jove Raval està formada pel Casal dels Infants, AEIRaval, Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina i l'Associació per a Joves Teb, el projecte Franja Raval i educadors/ores de carrer d'APC Raval Nord i APC Raval Sud.

Afegeix un comentari nou