Intempèrie: una trobada per trencar la invisibilitat de viure al carrer

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
L'acte Intempèrie organitzat per la Fundació Arrels es celebrarà el 23 de novembre organitzat per la Fundació Arrels Font: Fundació Arrels
L'acte "Intempèrie" organitzat per la Fundació Arrels tindrà lloc el 23 de novembre a Barcelona

Intempèrie: una trobada per trencar la invisibilitat de viure al carrer

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

La Fundació Arrels organitza 'Intempèrie', una trobada de música i experiències per visibilitzar la situació de les persones sense llar i lluitar perquè ningú hagi de dormir al carrer a Barcelona.

56 persones sense llar ens han deixat en el que va d’any. 13 van morir mentre malvivien al carrer, 25 a l’hospital i altres en un espai que els hi va fer de llar. Per visibilitzar aquesta problemàtica, des de la Fundació Arrels organitzen l’acte 'Intempèrie' el 23 de novembre a la plaça Margarida Xirgu de Barcelona.

"Fa temps que pensem en fer un gran esdeveniment de ciutat que reflexi la situació que viuen les persones sense llar.", explica Marta Pulgar, cap de comunicació de l’entitat.

La fundació, porta 32 anys acompanyat més de 13.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint orientació i serveis útils d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària.

Des d’Arrels, reben moltes trucades de veïns i veïnes de la ciutat als qui preocupa la situació de les persones que viuen al carrer i no saben com apropar-se. Amb l’acte, volen trencar la invisibilitat que pateixen totes aquestes persones i oferir eines al veïnat de la ciutat connectant-los amb diferents entitats que treballen la problemàtica.

L’esdeveniment comptarà amb concerts, tallers, exposicions i activitats infantils amb l’objectiu de fer reflexionar a la ciutadania de Barcelona. Començarà a les 16 h. de la tarda i acabarà l’endemà, amb la sortida del sol.

Una de les accions principals, serà passar la nit al ras a la plaça. "Amb aquesta acció no estem buscant viure l’experiència de dormir al carrer si no fer força i aconseguir notorietat", explica Pulgar. Aquesta acció, començarà a partir de la mitjanit, en finalitzar totes les activitats musicals i després de compartir històries explicades per persones que viuen o que han viscut al carrer.

L'assistència a l’acte és gratuïta però és necessari reservar l’entrada a través de la pàgina web de l’esdeveniment. Les persones que vulguin quedar-se a dormir, han de fer un donatiu de 22€ que ajudarà a l’entitat recaptar fons per a continuar lluitar contra la exclusió social de viure al carrer.

Afegeix un comentari nou