Juntes i visibles: assessorament legal, psicoemocional i coaching per a dones en l'entorn laboral

Colectic
Una dona navegant per internet. Font: Pixabay
Una dona navegant per internet. Font: Pixabay

Juntes i visibles: assessorament legal, psicoemocional i coaching per a dones en l'entorn laboral

Colectic

Resum: 

Barabara Educació amplia la seva tasca d'acompanyament per atendre les càrregues emocionals de la precarietat.

Juntes i visibles és un servei integral de Barabara Educació subvencionat amb el suport de Barcelona Activa per al desenvolupament i l'empoderament professional de les dones.

Es tracta d'un assessorament que es desenvolupa en tres àmbits. El primer, en el marc de drets laborals en col·laboració amb l'advocada laboralista i experta en violències masclistes, Laura Rodríguez, d'Arrels Advocades; el segon, en l'acompanyament psicoemocional; i, finalment, en el couching per ajudar a reorientar la trajectòria professional.

L'entitat ja feia acompanyaments grupals sobre dubtes legals, però ara amplia el servei arran de detectar simptomatologia depressiva i desesperança en casos, per exemple, d'atur de llarga durada.

"Si no tens una autoestima reforçada i no confies en les teves capacitats, no servia de molt l'acompanyament. Ens veiem limitades", explica Inma Carrillo, responsable del projecte. I és que sovint no donem importància a com ens afecta l'entorn laboral o la falta de feina a la nostra salut emocional.

En el cas de les dones se suma el pes de les cures i la conciliació familiar, a més de la maternitat, els casos s'assetjament i el 'burn out' per sobrecàrrega: "Hi ha dones que han de tenir dues feines i no poden mantenir-les perquè es veuen sobrepassades". Malgrat això, "cada cas és un món i cada dona té unes necessitats diferents". Per això treballen a partir de les decisions que elles prenen.

Per accedir al servei cal demanar cita prèvia a través de la web de l'entitat.

Afegeix un comentari nou