Junts contra la violència masclista i domèstica

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Junts contra la violència masclista i domèstica

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Treballar plegat per aconseguir més resultats en matèria de polítiques de prevenció i lluita contra la violència de gènere. Amb aquest objectiu el Departament d’Interior, Benestar i Família, les quatre Diputacions i La Caixa van signar el passat 6 de novembre diferents convenis de col·laboració.

La prevenció de la violència de gènere i domèstica i la protecció de les persones són dos objectius prioritaris del Departament d’Interior i Benestar i Família. Per aquest motiu, el passat dia 6 de novembre de 2012 es van signar diferents convenis amb aquests objectius. Van participar a l’acte el conseller d'Interior, Felip Puig, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa.

És la segona vegada que es renova aquest compromís de treball conjunt entre entitats públiques i privades, amb la diferència que enguany es fa extensiu a les Diputacions. En aquesta ocasió les col·laboracions econòmiques són: l'Obra Social ”la Caixa” aporta 250.000 euros; l'Institut Català de les Dones, 60.000; la Diputació de Barcelona, 20.000 i les diputacions restants, 15.000 cadascuna.

Amb aquesta col·laboració també s’aconseguirà millorar la implementació del Pla de Seguretat i Atenció a les Víctimes de Violència Masclista i Domèstica de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior. Aquest Pla es centra en la prevenció, el seguiment i control de les persones que es troben en especial risc de patir violència domèstica i masclista. Es consideren prioritaris: ancians, menors abusats i dones.

A la signatura del conveni, hi van assistir el secretari general d'Interior, Xavier Gibert; el director general d'Administració de la Seguretat, Andreu Martínez; la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell; i el director de l'Àrea d'Integració Social de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

Afegeix un comentari nou