Àmbit de la notícia
Comunitari

L'Economia Social i Solidària s'obre a Barcelona amb La Febrerada

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • El Centre Cultural Albareda de Barcelona, on es faran les activitats matinals de La Febrerada.
    El Centre Cultural Albareda de Barcelona, on es faran les activitats matinals de La Febrerada. Font: Centre Cultural Albareda

L'Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) i l'Ajuntament de Barcelona organitzen la primera trobada de l'ESS de la ciutat.

La Febrerada és la primera trobada de l'Economia Social i Solidària de Barcelona. Organitzada en el marc de l'Estratègia de l'ESS 2030, amb la col·laboració de l'Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) i l'Ajuntament de Barcelona, se celebrarà el 10 de febrer en dos espais diferenciats.

Per una banda, hi haurà la trobada matinal de reflexió, de 12 a 15:20 h al Centre Cultural Albareda, amb ponències i taules rodones de context, que comptaran amb la participació de Pere Rusiñol, d'Alternativas Económicas, i d'Ana Olveira, presidenta de la Unió de Cooperatives Espazocoop, entre d'altres.

Després de dinar, hi haurà quatre taules rodones paral·leles sobre temàtiques com l'ocupació de qualitat, polítiques públiques transformadores, les incompatibilitats entre creixement i principis, i les aliances sectorials i territorials transformadores.

Per altra banda, hi haurà la festa al vespre, presentada per Ana Polo i Oye Sherman, amb un programa en directe de Carne Cruda i els concerts de Carlota Flâneur, Rodrigo Laviña y su Combo, Tribade i DJ Slimboy Flacko, a la Sala Paral·lel 62 a partir de les 17:30 h.

Sortir de l'endogàmia

La trobada respon al principal repte de l'ESS, explica el president de l'AESCAT, Guillem Llorens, que és "donar-se a conèixer". Un objectiu necessari per aconseguir "transformar l'economia perquè estigui subjecte al benestar de les persones" a través del seu creixement "tant d'escala com de públic" i de la seva difusió. 

"Cal sortir de l'endogàmia i explicar les molestes coses que fem per potenciar l'economia social a la ciutat", afegeix Llorens: "Generem polítiques, fem accions i sovint només les compartim entre nosaltres".

És per això que s'ha organitzat aquest esdeveniment festiu a la tarda "amb la voluntat d'obrir-se a la ciutat i d'apropar-se, especialment a un públic jove". La voluntat és de donar-li continuïtat per consolidar i fer accessibles a totes les persones aquestes alternatives.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari