Àmbit de la notícia
Comunitari

La Fundació Formació i Treball, compromesa amb el reaprofitament alimentari i la prevenció de residus

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Carlos Faneca
  • La fundació demostra una gran implicació en la sostenibilitat alimentària i el reaprofitament alimentari.
    La fundació demostra una gran implicació en la sostenibilitat alimentària i el reaprofitament alimentari.
  • Imatge d'una de les accions que la fundació va dur a terme durant la Setmana Ciutadana d’Alimentació Saludable.
    Imatge d'una de les accions que la fundació va dur a terme durant la Setmana Ciutadana d’Alimentació Saludable.
  • Vint-i-cinc alumnes de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera de Sant Ignasi van poder conèixer el projecte alimentari de la Fundació Formació i Treball.
    Vint-i-cinc alumnes de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera de Sant Ignasi van poder conèixer el projecte alimentari de la Fundació Formació i Treball.

L'entitat engega diverses accions entorn de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, de la mateixa manera que ho va fer durant la Setmana Ciutadana d'Alimentació Saludable de l'octubre.

El reaprofitament i la lluita contra el malbaratament alimentari, la prevenció de residus, l'alimentació saludable i la sostenibilitat a diversos nivells. Aquests són alguns dels valors en els quals la Fundació Formació i Treball treballa a través de molts dels seus projectes d'ençà que, fruit d'explorar noves línies de formació, va crear D'ins, una Escola-Restaurant que continua amb l'objectiu d'inserció que es promou des de la Fundació des dels seus inicis l'any 1992, però a través de l'hostaleria i la restauració.

Seguint aquesta línia, la fundació, que col·labora enfortint aquests valors en diversos projectes, recentment ha participat, posant el seu gra de sorra, en dues de les accions conjuntes, relacionades amb la sostenibilitat que s'han realitzat al nostre territori en els darrers mesos. La primera, la Setmana Ciutadana d'Alimentació Saludable que es va celebrar del 14 d'octubre al 24 d'octubre; la segona, la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que comença el 20 de novembre i finalitzarà el 28 del mateix mes.

Durant la 13a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, la Fundació Formació i Treball serà una de les dues-centes cinquanta entitats catalanes que impulsaran diverses de les més de mil accions que es duran a terme al llarg de vuit dies al voltant de la prevenció de residus. Enguany, la Setmana posarà el focus en el binomi comunitats circulars, comunitats sostenibles.

Per part de la Fundació Formació i Treball, es realitzarà un àpat de reaprofitament intern al menjador de l'Escola-Restaurant, on es podrà gaudir d'un esmorzar fet amb aliments reaprofitats. Dins d'aquesta acció, es farà una petita xerrada sobre la importància de la prevenció de residus.

D'altra banda, es farà una campanya de sensibilització a xarxes socials que consisteix a publicar, durant els vuit dies que dura la Setmana Europea de Prevenció de Residus, cinc receptes fetes a les cuines de D'ins on s'han utilitzat aliments reaprofitats, tenint en compte la prevenció de residus. Així mateix, es mostraran una sèrie de consells i tècniques per dur a terme aquesta prevenció de residus a casa d'una manera més senzilla.

El valor dels aliments

De la mateixa manera que la Fundació Formació i Treball es compromet amb dues accions sobre la prevenció de residus en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, durant el mes d'octubre, quan es va celebrar la Setmana Ciutadana d'Alimentació Saludable, des de la Fundació també va engegar diverses accions per participar activament en una acció conjunta per celebrar la capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible de Barcelona durant aquest 2021.

Vint-i-cinc alumnes de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera de Sant Ignasi van visitar D'ins. Primer van rebre una xerrada impartida pel Miquel Vidal, Coordinador Economia Circular, qui els va introduir en totes les accions que la fundació Formació i Treball realitza relacionades amb la sostenibilitat. La xerrada la va tancar Olga Ochoa, responsable del projecte alimentari D'ins, que va explicar el model del projecte. Finalment, l'alumnat va visitar les cuines de l'Escola-Restaurant, així com els restaurants que té la fundació al Campus UPC Diagonal-Besòs.

La Fundació també va formar part de l'acció 'Recuperem els valors dels aliments', organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, un acte que va tenir lloc al parc de la Barceloneta i que va permetre a persones que treballen en diferents projectes que lluiten contra el malbaratament alimentari a gaudir d'un àpat de reaprofitament fet per persones voluntàries. A més, els representants de la fundació van poder compartir experiències amb altres entitats que també treballen en la mateixa línia.

Finalment, Miquel Vidal va oferir una xerrada a tots aquells alumnes que es troben fent la formació en restauració sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Van poder conèixer una part fonamental del projecte alimentari que reforçarà la seva formació.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari