La Fundació Surt impulsa un projecte per apoderar les dones grans

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Surt impulsa un projecte per apoderar les dones grans

Ravalnet

Resum: 

La iniciativa promou l'autonomia i la igualtat d’oportunitats d'aquest col·lectiu, així com el seu envelliment actiu i saludable.

Amb el projecte Grandioses!, la Fundació Surt vol també millorar la xarxa social de les dones grans, promoure la seva participació ciutadana, detectar situacions de violència masclista, i prevenir maltractaments i la discriminació per edat i gènere.

Pel que fa al tema de la salut, Grandioses! pretén prevenir malalties a partir dels hàbits de vida saludables i potenciar els serveis de suport social i de cura. Això servirà també per fer un acompanyament en situacions d’exclusió i aïllament.

Es tracta d'un projecte concebut com a procés col·lectiu i comunitari que busca la implicació de les dones per donar resposta a les necessitats que elles mateixes han detectat. Té com a estratègies de treball la intervenció grupal, la dinamització de grups, el voluntariat social i cultural i les relacions intergeneracionals.

S'agafarà el tema de la memòria col·lectiva del barri com a fil conductor de les accions orientades a recollir les aportacions de les participants, i del projecte en resultarà el quadern comunitari "Dones amb història".

De moment, Grandioses! es començarà a implementar a Badalona i al barri del Raval a Barcelona, i es valorarà la seva replicació a d'altres territoris una vegada s'avaluï el projecte. Pots tenir més informació escrivint a l'adreça de correu electrònic ana.camargo@surt.org o trucant al número de telèfon 933428380.

Afegeix un comentari nou