La loteria mantera recapta més de 55.000 euros amb uns premis únics

LaviniaNext
 Font: @sindicatomanter
Els premis van ser caçadores dissenyades per artistes de renom internacional. Font: @sindicatomanter
 Font: @sindicatomanter
La loteria mantera va recaptar més de 55.000 euros. Font: @sindicatomanter
 Font: @sindicatomanter
La loteria mantera va vendre prop de 5.000 butlletes. Font: @sindicatomanter

La loteria mantera recapta més de 55.000 euros amb uns premis únics

LaviniaNext

Resum: 

El sindicat popular de venedors ambulants de Barcelona va vendre més de 5.000 butlletes per sortejar 20 peces de roba exclusives. Els beneficis es destinaran a projectes socials per al col·lectiu.

El Nadal és una època de rifes, sortejos i loteries. Ara bé, n’hi ha poques en què tothom surt guanyant. És el cas de la loteria mantera, que ahir va celebrar un dels sortejos més esperats d’aquestes festes nadalenques.

Organitzada pel Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, la rifa solidària, que havia generat gran expectació, ha complert de sobres els objectius fixats i ha recaptat més de 55.000 euros per al col·lectiu de venedors ambulants, que encara viu greus situacions d’exclusió social i persecució que cal combatre.

Es van vendre un total de 5.501 butlletes, a 10 euros cadascuna, per optar a una sèrie de premis molt especials: 20 caçadores texanes dissenyades per 20 artistes de renom internacional, que no van dubtar a col·laborar amb la iniciativa. També ho van fer rostres populars com la cantant Bad Gyal, la periodista Mónica Terribas, l’actor Carlos Cuevas i el jugador de l’Athletic de Bilbao, Iñaki Williams, que va animar tothom a participar en el sorteig des de les xarxes socials.

El sorteig es va celebrar el 6 de gener, dia de Reis, a les 20h a l’escola Súnion, en un acte que va reunir manters i il·lustradors. I un crit unànime: tothom va coincidir que el veritable guanyador va ser la solidaritat. Així de clar ho va deixar el portaveu del sindicat de manters, Lamine Sarr, que va agrair la predisposició i compromís de tots els que han fet possible aquesta campanya. “Visca la solidaritat!”, va cridar, arrencant els aplaudiment dels assistents.

El premi que es van endur els guanyadors no és qualsevol cosa. Es tracta de peces úniques d’artistes de prestigi com Flavita Banana, Guim Tió Zarraluki, Javier de Riba, Javirroyo, Jor Ros, entre d’altres. Tots ells van xerrar amb membres del col·lectiu dels manters i es van empapar de les seves històries i reivindicacions per dissenyar les jaquetes, que, a hores d’ara, ja tenen feliços propietaris.

Durant el sorteig, l’Aziz Fate, un dels responsables del sindicat, va voler agrair als il·lustradors --molts d’ells presents a l’acte-- el seu compromís, plasmat a través de les seves creacions per “llançar un missatge molt potent per crear consciència i avançar en la lluita antiracista”.

Beneficis per als manters

Els més de 55.000 euros recaptats amb la loteria mantera es destinaran a millorar la vida dels manters: treure del carrer les persones que estan fent venda ambulant i facilitar contractes laborals per regularitzar la seva situació, segons va explicar Lamine Sarr en aquesta entrevista a Xarxanet.

A més, com es detalla al seu web, d'oferir assistència als membres del col·lectiu en diverses qüestions, decidides en assemblea. Així, el 60% dels beneficis aniran per als fons legal, d’habitatge i de salut (un 20% a cadascun), que ajudaran a sostenir els membres del col·lectiu. Un 13% anirà al fons d’educació, un 7% a participació política i un altre 7%, a cultura.

Per últim, el 13% restant es reserva per a uns dels pilars i principals objectius del sindicat: la inserció laboral dels membres del col·lectiu a través de la creació d’una cooperativa pròpia per fomentar l’autoocupació de les persones del col·lectiu i regular la seva situació. Es vol formar professionalment els venedors i oferir-los eines per tirar endavant.


Afegeix un comentari nou