La nova web de Gestió Emocional proporciona atenció psicològica durant la pandèmia

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Salut pretén ajudar a la ciutadania en la gestió de l'angoixa i la por causades per la Covid-19. Font: Pexels (Llicència: CC)
Salut pretén ajudar a la ciutadania en la gestió de l'angoixa i la por causades per la Covid-19. Font: Pexels (Llicència CC)
La consellera Vergés durant la presentació de la Web App Gestió Emocional. Font: Generalitat de Catalunya.
La consellera Vergés durant la presentació de la Web App Gestió Emocional. Font: Generalitat de Catalunya.
La situació de confinament pot tenir un impacte negatiu en la nostra salut mental Font: Pexels (Llicència: CC)
La situació de confinament pot tenir un impacte negatiu en la nostra salut mental. Font: Pexels (Llicència CC)

La nova web de Gestió Emocional proporciona atenció psicològica durant la pandèmia

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

Salut pretén ajudar a la ciutadania en la gestió i la millora de la seva salut emocional a través de diferents eines, testades internacionalment, per la gestió de les emocions.

La situació de confinament, tenir familiars o amics afectats per la malaltia, el fet de no poder acompanyar als nostres éssers estimats durant l’ingrés hospitalari o la gestió del dol, poden tenir un impacte en la nostra salut mental. Per això, el Servei Català de la Salut ha creat l’aplicació Web App GestioEmocional.cat per gestionar l'angoixa i la por causades entre la ciutadania per l'epidèmia de Covid-19.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquesta eina neix amb “la voluntat d’acompanyar i ajudar les persones en tot aquest procés” alhora que assenyalat que "tractar i acompanyar la salut emocional ara pot evitar problemes en el futur”.

Aquest nou canal de comunicació permet als usuaris fer un control i seguiment del seu estat emocional a través d'un test, accedir a recursos i eines per millorar la salut emocional, comptar amb el suport d'un professional de la salut mental i rebre indicacions i consells sobre què cal fer en cada situació.

A més, la Web App compta amb continguts desenvolupats pel Servei de Psiquiatria de l'Hospital Vall d'Hebron. Així, “l’aplicació permet manegar fins a 7 símptomes diferents com ara la gestió del dol, problemes per dormir o l’ansietat, i 15 recursos testats internacionalment i que han demostrat eficàcia per resoldre aquestes circumstàncies”, recalca el cap del servei, el Doctor J. Ramos Quiroga.

Tres eines principals

Les persones que accedeixin a l'aplicació de Gestió Emocional es trobaran amb tres opcions principals:

En primer lloc, una pestanya amb recursos per a la gestió emocional on s'ofereixen diferents consells, des d’exercicis d’auto gestió de les emocions, de relaxació, de respiració, mindfulness, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com informació d’hàbits saludables.

En segon lloc, els usuaris podran fer una avaluació del seu estat emocional a través d'un test que compta de nou preguntes. En funció d’aquestes respostes, l’eina determinarà quines són les necessitats d’aquella persona, i li oferirà una sèrie de recursos i consells per millorar el seu estat o bé se li recomanarà que rebi ajuda professional.

Per últim, la ciutadania també podrà accedir a un seguit de recursos professionals directament des de l'aplicació com els telèfons d'informació sanitària, d'atenció a la violència masclista o de l'espai coronavirus Vall d'Hebron, entre d'altres.

Afegeix un comentari nou