La Taula del Tercer Sector signa el Pacte Social contra la Corrupció

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Taula del Tercer Sector signa el Pacte Social contra la Corrupció

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

24 entitats i col·legis professionals i representants dels partits presents al Parlament de Catalunya, a excepció del PP, es comprometen d'aquesta manera a assumir el decàleg del Pacte.

Entre els acords presos per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i els partits polítics hi ha la creació d'una comissió permanent que implementarà mesures de lluita contra la corrupció i promourà que altres organitzacions ho signin.

El Pacte Social contra la Corrupció es va signar al Parlament de Catalunya el dia 9 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial contra la Corrupció. Ha estat impulsat per la iniciativa participativa El País que Volem.

El document consta de deu punts que insten als signants a acabar amb el finançament opac dels partits polítics i planteja reduir considerablement les despeses electorals. Demana que els pressupostos dels partits polítics es publiquin a Internet, que es faci públic el patrimoni dels responsables públics i la seva agenda. També exigeix evitar el fenòmen conegut com a "portes giratòries".

Per altra banda, el document solicita assegurar la independència del poder judicial de partidismes i de nomenaments per part d'autoritats, de tal manera que es pugui combatre la currupció de manera eficaç i dotant dels recursos necessaris.

Altres organitzacions que han secundat el Pacte Social contra la Corrupció són l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac), així com agrupacions professionals i polítiques.

Afegeix un comentari nou