Àmbit de la notícia
Comunitari

La televisió comunitària feta per joves Ravalead@s estrena tercera temporada

  • Tercera edició de la televisió comunitària Ravalead@s

La salut, la participació i el que han anomenat "educomunicació" han estat els eixos que han tractat en la tercera edició del projecte Ravalead@s. Dimecres 21 de gener han presentat el resultat: el curtmetratge “Alcohol guai”.

Ravalead@s és un projecte de televisió comunitària, participativa i juvenil desenvolupat amb nois i noies del barri del Raval de Barcelona. Es tracta d'un projecte impulsat per l'Asociación Cultural elParlante i la Fundació Servei Solidari. Dimecres 21 de gener ha presentat al públic el resultat de la seva tercera edició, "un antiespot que desmunta els mites de l'alcohol als mitjans de comunicació".

Ravalead@s ha tractat des del seus inicis temes com els desnonaments, el racisme i la identitat personal a través del vídeo participatiu. Aquest any s'ha centrat en el consum de drogues legals i il·legals i en com els mitjans de comunicació en parlen. Així, els i les joves participants han analitzat la imatge que s'ofereix d'aquestes substàncies als mitjans de comunicació de masses: Amb quins valors s’associen? Es corresponen amb la realitat? Quins mites es difonen relacionats amb el seu consum?

Han donat resposta a aquestes preguntes amb el curtmetratge "Alcohol guai", que ahir van presentar afirmant que es tracta "d'un seguit d'antiespots per desmentir els suposats avantatges del consum de begudes alcohòliques que es difonen als mitjans de comunicació, especialment a la publicitat". Aquí pots veure el making off del vídeo:

Ravalead@s es va iniciar l'any 2013, amb un grup de joves del barri del Raval engrescats per desenvolupar una televisió comunitària i participativa. L'objectiu era oferir als joves un espai d'interacció positiva, on poden conèixer altres nois i noies, adquirir competències TIC i treballar en un projecte comú a través del qual expressar les seves idees.

El resultat van ser tres peces audiovisuals pensades, creades, interpretades i filmades pels joves participants. Els vídeos parlaven de temes d'actualitat com els desnonaments, la crisis, el racisme, el valor del grup per sobre de l'individu i la voluntat per canviar el món. En la segona edició van crear una obra audiovisual amb la història de cinc joves.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari