La Unió de Federacions Esportives de Catalunya posa en marxa la Fundació UFEC

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya posa en marxa la Fundació UFEC

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’entitat neix amb l’objectiu d’aconseguir finançament econòmic per als clubs i federacions i promoure l’esport català.

“La situació actual de manca de recursos obliga a repensar noves vies de finançament”, afirma la Unió de Federacions Esportives de Catalunya-UFEC. Amb aquesta idea, s’ha constituït aquest mes de juliol la Fundació UFEC, que pretén ser una via per facilitar l’entrada de recursos privats que donin suport als diferents projectes esportius.

El fet que s’hagi apostat per la forma jurídica d’una fundació no és casual: aquestes atorguen avantatges fiscals en les donacions, el que pot esdevenir “un al·licient per a l’entrada d’aquest finançament que necessita el sector” afirma la UFEC.

Alhora, la Fundació pretén també conscienciar sobre el paper que juga l’esport com a eina per promoure la integració social, facilitar el benestar i la salut, crear ocupació laboral i dinamitzar econòmicament el territori.

Actualment, la UFEC està planificant la campanya de llançament ‘Impulsa’ns’ per donar a conèixer la nova entitat i recaptar les primeres donacions de particulars. La meitat dels fons aconseguits es destinaran a programes de clubs esportius catalans, mentre que la resta es repartirà a parts iguals entre les federacions esportives catalanes (25% dels diners) i programes socials.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou