La Xarxa de Suport Mutu del Raval anima el veïnat a fer voluntariat als casals d'estiu

Ravalnet
Autor/a: 
Eneida Iturbe
Es busquen persones que vulguin dinamitzar tallers de jocs de taula als casals d'estiu del Raval. Font: Colectic
Es busquen persones que vulguin dinamitzar tallers de jocs de taula als casals d'estiu del Raval. Font: Colectic
Un dels tallers que s'oferirà als casals d'estiu és per ensenyar a anar amb bicicleta. Font: Cristiana Raluca (Pexels)
Un dels tallers que s'oferirà als casals d'estiu és per ensenyar a anar amb bicicleta. Font: Cristiana Raluca (Pexels)

La Xarxa de Suport Mutu del Raval anima el veïnat a fer voluntariat als casals d'estiu

Autor/a: 
Eneida Iturbe
Ravalnet

Resum: 

Dinamitzar una marató de jocs de taula, ensenyar a anar amb bici, explicar contes o fer una actuació són algunes de les activitats que poden fer els veïns i veïnes per tal d'enriquir els casals d'estiu que s'organitzen al Raval.

La Xarxa de Suport Mutu del Raval, Vecines en Red Ciutat Vella i la Xarxa Veïnal del Raval s'han proposat col·laborar amb els diversos casals d'estiu que s'organitzen durant els mesos de juliol i agost en aquest barri barcelonès. La seva idea és enriquir-los amb activitats que els casals no poden oferir perquè demanen més personal i recursos. Així, a través de la participació voluntària de veïns i veïnes volen arribar on les entitats organitzadores no poden.

Una marató de jocs de taula, tallers per aprendre a anar en bicicleta, tallers d'origami i contacontes i actuacions de música o dansa són les activitats que ofereixen aquests col·lectius als casals. Per fer-los realitat busquen veïns i veïnes del Raval o persones implicades en el barri que estiguin disposades a col·laborar-hi. "La idea és que tot estigui organitzat des del barri i sobretot amb voluntaris/àries del mateix barri", explica la Montse L. Tolosana, membre de la Xarxa de Suport Mutu del Raval.

Han creat diferents formularis per tal que les persones que vulguin participar-hi puguin apuntar-se i indicar la seva disponibilitat:

Per al taller de ciclisme caldran bicicletes. Per això, en primer lloc faran una recollida de bicicletes. Les persones que e vulguin cedir una poden escriure a l'adreça de correu educacioxarxasuport@gmail.com.

Marató de jocs de taula

En la crida al voluntariat han fet especial èmfasi en trobar persones que vulguin aprendre jocs de taula cooperatius, no sexistes i educatius i després ensenyar a jugar-hi als infants que participen als casals. Aquestes persones participaran primer en una sessió formativa a càrrec d'una persones experta en jocs de taula, per tal de preparar-se per dinamitzar una marató de jocs de taula.

La primera formació es realitzarà divendres 3 de juliol, a les 15.30 hores. Les persones que hi participin faran de talleristes en una sessió que es realitzarà la setmana del 6 al 12 de juliol. Al llarg de juliol i agost es faran més tallers de jocs de taula, per això, prèviament es tornarà a oferir la sessió formativa per a talleristes.

Suport a l'educació, un dels puntals de la Xarxa

La Mònica Garrigó, de la Xarxa de Suport Mutu del Raval, explicava en una entrevista a Xarxanet que juntament amb Vecines en Red Ciutat Vella tenen una comissió d'educació: "Estem intentant detectar els problemes que està portant la nova situació de les escoles, tant de primària com secundària. Tenim una bossa d'acompanyants, que donen un cop de mà a alumnes que tenen alguna dificultat". Aquestes persones ajuden els i les infants i joves amb els deures.

La Montse L. Tolosana assenyala que aquest acompanyament va ser el primer pas que van fer. Després van repartir material escolar a les famílies que no en tenien i ara col·laboren amb els casals d'estiu: "Hem acabat fent aquesta proposta per donar més valor educatiu als casals d'estiu, després de tant de temps amb les escoles tancades".

Afegeix un comentari nou