La Xarxa Òmnia aprofitarà el seu 20è aniversari per repensar-se

Colectic - Comunitari
La DGACC engega un procés participatiu per repensar el Programa Òmnia Font: Xarxa Òmnia
La DGACC engega un procés participatiu per repensar el Programa Òmnia Font: Xarxa Òmnia

La Xarxa Òmnia aprofitarà el seu 20è aniversari per repensar-se

Colectic - Comunitari

Resum: 

El 2019 aquest programa d'intervenció comunitària farà 20 anys. A més de celebrar la seva trajectòria, s'obrirà un procés participatiu per reflexionar i repensar el futur del projecte.

La Xarxa Òmnia utilitza les eines digitals per millorar i afavorir la inclusió social i la vinculació de les persones a la seva comunitat. Està formada per 113 punts, que desenvolupen activitats per apoderar les persones, millorar els seus aprenentatges i la seva ocupabilitat i crear xarxa i coneixement a través de les TIC. Cada centre compta amb una persona dinamitzadora digital, que planifica, coordina i desenvolupa aquestes accions.

Es tracta d'un programa d'intervenció comunitària promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC).

Des de la DGACC consideren que el Programa Òmnia ha tingut una gran capacitat per adaptar-se a les noves realitats socials i que ara toca fer un pas endavant, que implica repensar-lo i redefinir-lo. Veuen necessari donar respostes als nous temps, a les noves realitats i a les noves necessitats emergents de la ciutadania, i posar al servei del programa estratègies innovadores.

Amb aquest objectiu i amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, ha anunciat que iniciarà un procés participatiu a partir del segon trimestre de 2019.

Estan convidats a participar-hi tots els actors que intervenen en la xarxa i hi estan vinculats: entitats gestores dels Punts Òmnia, personal dinamitzador, entitats i associacions del teixit social al voltant dels Òmnia, els i les participants i les administracions.

El procés es desenvoluparà tant de manera presencial amb debats dinamitzats, com de manera telemàtica. També es faran sessions autogestionades, per tal de poder cobrir el màxim de territori i de Punts Òmnia.

Afegeix un comentari nou