LACAM, compartir l’art des d’una mirada comunitària

Colectic
Membres del col·lectiu d'artistes durant una actuació. Font: LACAM
Membres del col·lectiu d'artistes durant una actuació. Font: LACAM.

LACAM, compartir l’art des d’una mirada comunitària

Colectic

Resum: 

Cultivar l’art comunitari per generar territoris artísticament fèrtils.

LACAM és una associació d’artistes residents al Masnou que, des de diferents disciplines artístiques, comparteixen art amb el veïnat apostant per l’ètica del treball grupal i col·laboratiu.

Qui és LACAM?

Una vintena d’artistes internacionals que viuen l’art més enllà dels seus bolos professionals. Els seus orígens es remunten al 2012 quan van començar a trobar-se al Masnou força gent vinculada amb les arts escèniques, ja fos la dansa, la música o altres disciplines.

Fruit d’aquestes primeres trobades va sorgir la necessitat de començar a generar activitat cultural al poble amb les eines expressives que elles mateixes tenien. Aleshores es van posar en contacte amb l’Ajuntament i aquest els va obrir la porta a anar fent cosetes pel poble.

Com s’organitzen?

Es defineixen com a col·lectiu, fugint de la idea de companyia artística. Doncs són un grup obert i en constant transformació que, sense renunciar a la professionalitat, aposten per el potencial comunitari de l’art.

Qualsevol persona pot apropar-s’hi i proposar una activitat. Aleshores les integrants del col·lectiu valoren la proposta, si s’hi està d’acord i si hi ha disponibilitat per acollir-ho. Si es pot tirar endavant, passen a fer grups de treball.

És un col·lectiu obert a la incorporació de qualsevol persona artista i que visqui al Masnou. Les reunions amb LACAM són un punt de trobada de gent que es dedica, poc o molt, al mateix, que hi creu i vol donar l’oportunitat d’entrar en aquest món a la gent del poble on viuen.

Del poble i pel poble

Des que LACAM va arrelar al Masnou, el municipi ha fet un salt qualitatiu a nivell artístic. Han organitzat els cabarets 'El Circ d’Hivern' per l’Espai Escènic de Ca’n Humet, també han fet col·laboracions amb el Festival Ple de Riure i els tallers de circ oberts a tothom. Alhora, han col·laborat a determinats esdeveniments com ara inauguracions, celebracions i actes similars.

Ara, estan treballant per a poder proposar un festival de llum al Masnou i fer espectacles itinerants al municipi.

Ple de Riure, el festival de circ del Masnou

Es tracta d’un festival d’humor, música, teatre i circ a peu de platja. Una proposta escènica que combina diferents formats i disciplines per a tots els públics.

Enguany es celebrarà del 15 al 17 de juliol a la platja d’Ocata del Masnou. Aviat podreu consultar la programació en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou